Va asezati pe scaun langa o masa, astfel incat sa va puneti antebratul pe masa si nivelul acestuia sa fie undeva in dreptul inimii. Intindeti bratul si va palpati cu degetele de la cealalta mana fata anterioara a cotului, jumatatea dinspre corp (mana se tine intinsa cu palma in sus) pana cand simtiti pulsul arterei brahiale. Memorati vizual unde ati simtit pulsul, apoi aplicati manseta in jurul bratului, cu 5 centimetri deasupra cotului.

Masurarea tensiunii cu tensiometrele electronice

Tensiometrele electronice sunt mai sensibile dar pot fi folosite de orice persoana fara a fi nevoie de prezenta unei persoane cu pregatiri medicale. Folosirea acestui tensiometru se face strict dupa indicatiile de utilizare care vin cu cartea aparatului.

Se recomanda masurarea in fiecare dimineata si seara a tensiunii arteriale (TA), dar si in momentele in care va simtiti rau este obligatoriu ca pana ajungeti la medic sau, mai grav chemati salvarea) sa incercati sa va masurati tensiunea arteriala si sa retineti valorile pentru a le spune ulterior medicului.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Exercitii pentru o sexualitate intensa

Sonoelastografia - metoda moderna si eficienta de analiza a sanului

Stresul la birou, reglementat prin lege

Castiga un telefon Samsung Diva. Click aici pentru detalii!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri