30 Martie 2022 publicat în Sanatate 2 share-uri

Dacă simţi că a venit momentul să porneşti în extraordinara aventură de a fi mamă, atunci trebuie să acorzi o atenţie specială stării tale generale de sănătate, chiar înainte de a încerca să rămâi însărcinată.

Este timpul să faci tot ce poţi ca să te asiguri că ai toate șansele rămâi gravidă, dar și să te bucuri de o sarcină în cele mai bune condiții. Și pentru asta sunt necesare câteva programări medicale, începând cu un consult preconcepțional. Iată cele cinci programări pe care ar trebui să le faci şi tu.

1. Obstetrică şi ginecologie

Prima consultatie obstetrica este o oportunitate pentru medicul tău de a face o evaluare generală a stării tale de sănătate. Obiectivul este să te asiguri că nimic nu te împiedică să rămâi însărcinată şi să duci la bun sfârşit o sarcină sănătoasă, fără probleme. În primul rând, medicul îţi va face o actualizare a istoricului medical, de la hipertensiune la migrene şi alergii, acordând o atenţie specială celui ginecologic, de la sarcinile şi nașterile anterioare, la eventuale pierderi sau întreruperi de sarcină. De asemenea, medicul îţi va recomanda cu siguranță câteva analize de sânge pentru a se asigura că totul este în ordine şi îţi poate chiar prescrie nişte vitamine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Principiile de bază ale mașinii CNC

2. Stomatologie

Deși nu există contraindicații privind îngrijirea dentară în timpul sarcinii, este mai bine să te asiguri că ai o dantură fără probleme înainte de a rămâne însărcinată. În lunile sarcinii, bebelușul îți „prelua” rezervele de calciu pentru propria sa dezvoltare, ceea ce poate avea ca efect probleme stomatologice. În plus, este bine să ştii dacă eşti sau nu predispusă la gingivită, pentru că această afecţiune se poate dezvolta în timpul sarcinii. Pentru a evita agravarea problemelor dentare în timpul sarcinii, se recomandă un detartraj şi îngrijirea cariilor. De asemenea, trebuie să ştii că o serie de lucrările stomatologice majore (punte, extracție dentară etc.) trebuie efectuate înainte sau după sarcină.

3. Oftalmologie

În timpul sarcinii, schimbările hormonale pot avea ca efect modificarea curburii corneei și, astfel, se agravează anumite tulburări de vedere. În plus, persoanele care suferă de miopie sunt mai expuse riscului de dezlipire de retină, care creşte în timpul naşterii. Prin urmare, este mai bine să faci o vizită medicului oftalmolog chiar înainte de a rămâne însărcinată, pentru a te asigura că nu sunt probleme care necesită tratament sau precauţii specifice.

4. Dermatologie

Vizita la dermatolog este esenţială înainte de a rămâne însărcinată dacă ai antecedente medicale privind diferite afecţiuni ale pielii. În timpul sarcinii se pot agrava anumite probleme, de la eczeme, la dermatită atopică. În plus, anumite ingrediente din diferite tratamente cosmetice foarte populare, precum retinolul, isotretinoina sau tetraciclina pentru acnee, sunt strict contraindicate odată ce rămâi însărcinată. Aşadar, este mai bine să faci o vizită specialistului care îţi va recomanda tratamente alternative, astfel încât să le opreşti pe cele interzise chiar înainte de a rămâne însărcinată.

5. Nutriție și Dietetică

Obstetricianul sau medicul tău generalist îţi vor oferi vor oferi cu siguranță sfaturi adecvate legate de un stil de viață sănătos pe care este recomandat să le pui în practică înainte de instalarea sarcinii. În unele cazuri, se recomandă chiar o consultație la un specialist în nutriție. Kilogramele în plus sau obezitatea sunt factori care pot reduce atât fertilitatea, dar pot, de asemenea, cauza probleme în timpul sarcinii: risc crescut de diabet gestațional, hipertensiune arterială sau chiar avort spontan. Aşadar, dacă medicul tău consideră că este cazul, adoptă un nou stil de viață, care să-ţi permită să ajungi la o greutate normală înainte de sarcină.

Pentru a te asigura că te bucuri din plin de lunile de sarcină, dar şi de pregătirile de a deveni mămică, ţine seamă de sfaturile de mai sus şi acordă atenţia necesară sănătăţii tale!

Sursă foto: Photo by Lisa Fotios from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri