22 Martie 2022 publicat în Sanatate 29 share-uri

Când vine vorba de sănătatea sexuală și reproductivă, poate fi greu de știut ce este „normal” și care ar putea fi un semn al unei potențiale probleme de sănătate. Chiar dacă vă simțiți jenate de anumite probleme, medicul vostru ginecolog a văzut și auzit totul și este acolo pentru a vă ajuta, nu pentru a judeca.

Astăzi, dr. Silviu Istoc, șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital, îți spune 5 lucruri pe care ar trebui neapărat să i le spui medicului tău ginecolog atunci când te confrunți cu ele.

1. Perioade menstruale dureroase

„Pentru multe femei, menstruația este o perioadă neplăcută. Crampele, durerile de sâni și durerile de cap sunt doar câteva dintre cele mai frecvente simptome ale menstruației. Dar pentru unele femei, durerile menstruale depășesc crampele și pot fi incredibil de severe. Dacă menstruația este foarte dureroasă sau s-a agravat în timp, poate fi un semn de endometrioză sau fibrom uterin. Este important să discuți cu medicul tău despre acest lucru, deoarece afecțiunile trebuie tratate prompt pentru a nu se agrava. Nu trebuie să suferi în tăcere”, afirmă dr. Silviu Iștoc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

2. Miros vaginal neplăcut

Deși mirosul vaginal poate fi un subiect inconfortabil, este important să discuți cu medicul tău dacă există un miros neplăcut sau dacă există o schimbare față de mirosul normal și care pare să dureze de câteva zile. Deși a avea un anumit miros este normal, orice modificări sau mirosuri neplăcute pot fi un semn de creștere excesivă bacteriană sau infecție vaginală, iar pentru acestea există tratament.

3. Disconfort sexual

Este foarte important să discuți cu medicul tău despre disconfortul în timpului actului sexual. S-ar putea să te simți inconfortabil să-l aduci în discuție, dar medicul ginecolog te va ajuta să îți tratezi problemele.

Uscăciune vaginală: multe femei experimentează uscăciune vaginală în timpul actului sexual. Uscăciunea poate depinde adesea de vârsta unei femei și de alți factori din viața ei. Dacă o femeie mai tânără are această problemă și este sub tratament anticoncepțional, este posibil ca nivelul de estrogen să fie insuficient și ar putea fi nevoie de o modificare a tratamentului. Pentru o mamă ocupată, este posibil să nu acorde suficient timp pentru a se angaja în preludiu înainte de sex, ceea ce duce la uscăciune. Dacă o femeie este în postmenopauză și se confruntă cu uscăciune, aceasta se poate datora unui nivel scăzut de estrogen, iar medicul ei ginecolog poate prescrie estrogen vaginal.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Durere în timpul sexului: este important să discuți cu medicul tău dacă te confrunți cu dureri în timpul actului sexual sau ai sângerări după actul sexual. Ar putea exista o afecțiune ce trebuie tratată cât de curând pentru a nu se agrava.

4. Scurgeri urinare

Întâmpinarea incontinenței urinare poate fi foarte stresantă și poate afecta calitatea vieții. Multe femei vor experimenta astfel de simptome după naștere, în special dacă au avut un copil mare sau o naștere vaginală care s-a soldat cu rupturi. De asemenea, când femeile intră la menopauză, aceste simptome se pot agrava. În funcție de natura incontinenței, pot exista opțiuni de gestionare medicală sau chirurgicală disponibile. Discutând cu medicul ginecolog, acesta poate determina protocoalele de tratament adecvate.

Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

5. Libido scăzut

Deși un libido scăzut este întâlnit mai frecvent decât își dau seama multe femei, este important să vorbești cu medicul ginecolog pentru a descoperi cauza îngrijorării tale. Libidoul poate fi uneori afectat de medicamentele pe care le administrezi sau poate fi un semn al unei afecțiuni medicale încă nedescoperită sau un efect secundar al unei afecțiuni cunoscute. În aceste situații, medicul ginecolog poate stabili ce intervenții medicale pot fi necesare.

Pentru alte femei, totuși, libidoul lor scăzut poate fi legat de natura sexualității feminine - uneori, dorința ta de a face sex sau de a fi intimă poate fi afectată de lucruri în afara controlului tău, cum ar fi stresul sau munca. Femeile aflate în relații de lungă durată sunt, de asemenea, mai puțin susceptibile de a fi excitate spontan în comparație cu etapele incipiente ale relației lor.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Vizita regulată la ginecolog te va ajuta să-ți menții sănătatea sistemului reproductiv și, de asemena, te va ajuta să obții răspunsuri la toate îndoielile cu privire la anumite lucruri pe care le trăiești și ești confuză dacă sunt normale sau nu. Acest lucru te va ajuta foarte mult pe termen lung.

* Silviu Iștoc este șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital și coordonator al Compartimentului pentru Sarcina Incipientă. Cu o formare în Germania, Doctorul Silviu Iștoc s-a întors acasă, pentru a ajuta pacientele din România, să aducă pe lume copii sănătoși; mărturie în acest sens, stau numeroasele intervenții chirurgicale noninvazive pentru restabilirea fertilității.

Foto fr si main: Olena Yakobchuk /Shutterstock

Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri