Invitat în principalul buletin de știri difuzat de Metropola TV, medicul pediatru Ioan Gherghină a făcut un top 3 motive pentru care este recomandată vaccinarea copiilor împotriva COVID-19.

De asemenea, în timpul discuției pe care a avut-o cu Iulia Bălușă, prezentatorul știrilor de la ora 12:00, specialistul a explicat și de ce este sigur vaccinul anti-COVID pentru cei mici.

„Părinții trebuie să știe multe lucruri, sigur că există reacții adverse, dar ele sunt de la minore până la mai puțin minore pentru care avem tratamente. Ce trebuie să știm, însă, de ce ne vaccinăm?! Și aici, cu experiența pe care o am cu vaccinarea pentru celelalte boli care se face copiilor din întreaga lume și din țara noastră. Și aș vrea să vă spun trei motive pe care principalul specialist din SUA le recomandă pentru vaccinarea copiilor. Sunt trei motive.”, spune specialistul, medic pediatru.

„Unu - este prezența formelor grave de boală care pot duce la decese. O să spuneți: bine, dar la noi au fost decese? Au fost! Acum două săptămâni, s-au comunicat 15 decese la copii sub 9 ani, din cauza bolii Covid 19. Evident, la nevaccinați, pentru că nu se făcea vaccinarea la vârsta aceea .

Și, de asemenea, a mai fost comunicat un număr asemănător de decese până la 20 de ani, și anume, la doi adolescenți, unul de 16, altul de 17 ani, într-o săptămână au dispărut din cauza bolii. Și, ulterior, un tânăr de 25 de ani care nu avea comorbidități. Deci, iată, unul dintre motivele foarte serioase pentru care trebuie să ne vaccinăm copiii. Există forme grave, care pot duce la decese. În toate țările au fost comunicate aceste decese la copii.”, explică dr. Ioan Gherghină.

Oprirea pandemiei și continuarea școlii în format fizic, spune medicul pediatru, ar trebui să fie celelalte două motive care indică efectuarea acestui vaccin și la grupele mici de vârtă.

„Un al doilea motiv pentru care trebuie făcută vaccinarea copiilor este că nu se poate concepe oprirea pandemiei din punct de vedere epidemiologic, dacă, să zicem, 4000-5000 de copii, numai elevi sunt 3 milioane, din cca 19, 20 (milioane câți suntem) rămân nevaccinați. Pentru că ei vor reprezenta prin infectarea lor, nefiind vaccinați, un rezervor de infecție pentru a menține, în continuare, această epidemie în țra noastră.”, continuă medicul.

„Și un al treilea motiv pentru care ar trebui să-l luăm în considerare atunci când ne vaccinăm copiii este că îmbolnăvirea lor sau infectarea lor cu Sars Cov2, adică cu virusul care dă această boală, Covid-19, obligă la închiderea școlilor, adică, se oprește sistemul instructiv-educațional al generațiilor noi de copii, așa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani. S-a încercat și în această toamnă să se deschidă, însă, neluându-se toate măsurile necesare și neavând vaccinare, iată că majoritatea învățământului pre-universitar evoluează sau se desfășoară în sistem online.”, conchid specialistul în Pediatrie.

Trebuie să știm că vaccinarea copiilor se face numai cu acordul părinților. Părinții trebuie să fie informați despre importanța vaccinării și am încercat să spun acest lucru, pașii pe care trebuie să-i facă pentru vaccinarea copiilor, desigur, să se adreseze mai întâi medicului de familie, care îi va îndruma spre centrele specializate pentru vaccinarea copiilor, sunt centre speciale, și în țara noastră și în alte țări s-au făcut pregătiri. Vaccinul este pregătit în flacoane cu doze potrivite pentru fiecare vârstă.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri