Există o perioadă în viața fiecărei femei care reprezintă, practic, un punct de inflexiune: menopauza. Medicul Alexandra Zota, specialist al clinicii Leventer Centre, ne-a explicat faptul că această perioadă nu produce doar schimbări hormonale, dar și modificări ce țin de calitatea pielii. Specialistul ne încurajează să rămânem optimiști: avem soluții pentru a ne menține o piele catifelată chiar și după menopauză.

Modalități de protecție ale pielii în timpul menopauzei

În primul rând, medicii dermatologi recomandă utilizarea unor produse care nu usucă pielea în timp ce o curăță. Aproape 60% dintre femeile chestionate în studiul Academiei Europene de Dermatologie și Venerologie au declarat că au probleme la categoria piele uscată, însă doar 2% dintre ele foloseau produse dermatocosmetice recomandate de un specialist.

”Produsele specifice sunt alese dupa un consult dermatologic.

Cele mai indicate sunt produsele care asigura o hidratare buna, avand in vedere modificarile date de menopauza, care duc la xeroza cutanata, subtierea pielii si ridarea excesiva. Cremele hidratante ar trebui combinate cu cremele cu acid hialuronic, cremele antirid pe baza de retinol sau AHA/BHA aplicate seara pe ten.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Cremele pe baza de vitamina C sunt foarte potrivite atat tenului tanar cat si tenului matur, recomandate sa faca parte din rutina zilnica a femeilor.

Cremele depigmentante/serurile ce contin acid azelaic, acid tranexamic, vit C/ acid glicolic/ retinol – sunt foarte utile pentru tenul cu pete pigmentare.

Cremele de fotoprotectie spf 50 aplicate pe timpul zilei, cand ne expunem la soare, cu reaplicare la fiecare 2-3 ore sunt complementare tratamentului petelor pigmentare si antirid.

Sunt de preferat gelurile de spalare fara parfum, parabeni, cu o baza de spalare blanda si care lasa pielea hidratata, si aplicarea unui emolient dupa baie, pe pielea inca umeda, de minim 3 ori pe saptamana”, explică medicul.

În al doilea rând, alimentația o să fie la rândul său un alt teren „de luptă”. Aici vorbim despre alimente cât mai pline în antioxidanți care pot ajuta la consolidarea structurii interne a pielii. Pe lângă acestea, se recomandă evitarea consumului de alcool, a fumatului și un nivel mult mai ridicat de odihnă. Hidratarea este la fel de importantă, deoarece producția redusă de sebum și lipide esențiale poate fi suplimentată cu o serie de produse specializate.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile

Sursa foto articol: insta_photos/ shutterstock.com


Din echipa Garbo fac parte încă de la vârsta primelor mele angajări. Aici am „crescut”, am prins aripi de jurnalist și am căpătat o experiență bogată și mai ales frumoasă. Ca orice om ce scrie, amprenta credințelor...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri