Te confrunți cu lipsa dinților sau alte probleme dentare? Lipsa unuia sau mai multor dinți poate duce la apariția unor probleme psihologice legate de estetică, ocluzie și dificultăți de mestecat. În consecință, toate acestea afectează zilnic obiceiurile alimentare ale persoanei în cauză.

În ceea ce privește ultimul pas, acesta poate fi efectuat imediat după inserarea implantului sau după câteva săptămâni, în combinație cu procesul de osteointegrare.

Există riscuri pentru sănătate? Am motive să mă tem?

„În ceea ce privește implanturile dentare, acestea nu implică niciun risc de sănătate. Implantul este o soluție modernă și 100% biocompatibilă cu organismul uman. Procedura a ajuns la un nivel extrem de avansat, superioritatea sa față de orice altă soluție de restaurare a dinților lipsă fiind incontestabilă.”, precizează dr. Nassar.

Foto: De la Pixel-Shot /Shutterstock

Ce trebuie făcut după operație?

De asemenea, trebuie să știi că în faza postoperatorie pot apărea unele vânătăi sau umflături în țesuturile moi ale gurii, ceea ce este o reacție absolut normală. Odată ce efectul anesteziei a trecut, pentru a preveni apariția durerii, este necesar să iei analgezice și să urmezi o antibioterapie (prescrisă de medic), pentru a reduce riscul de infecție a gingiilor. De asemenea, este indicat să consumi alimente moi și să renunți la alimentele și băuturile prea calde sau prea reci, cel puțin o săptămână.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Cum pot beneficia de cel mai bun implant, adaptat nevoilor mele?

Ei bine, pentru fiecare dintre noi există un tip de implant ce se adaptează optim situației particulare în care ne aflăm. Pentru a putea beneficia de implanturi dentare, mai întâi este necesar să te prezinți la clinica de implantologie cu o radiografie panoramică, pentru examinarea situației tale dentare. Apoi, în decursul consultației, doctorul chirurg va analiza și va stabili etapele necesare planului de tratament.

* Informații oferite de specialiștii de la Clinica de Implantologie Dr. Lorelei Nassar, str. Puțul lui Zamfir nr. 17, sect. 1, București

Foto fr si main: De la Petr Smagin /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri