Te confrunți cu lipsa dinților sau alte probleme dentare? Lipsa unuia sau mai multor dinți poate duce la apariția unor probleme psihologice legate de estetică, ocluzie și dificultăți de mestecat. În consecință, toate acestea afectează zilnic obiceiurile alimentare ale persoanei în cauză.

Dacă te afli într-o astfel de situație poți lua în calcul aplicarea unui implant dentar. Ba chiar îți poate fi recomandat în urma unor tratamente stomatologice, pentru a asigura mușcătura corectă și pentru a nu pune presiune pe o coroniță aflată în partea opusă zonei cu probleme. „Ce opțiuni am? Ce tip de implant să aleg, care e cel mai potrivit pentru mine? Implantul dentar implică anumite riscuri pentru sănătate?” – sunt întrebări pe care și le poate pune orice persoană aflată în situația de a avea nevoie de un implant dentar. Adică un dispozitiv fix de protezare care permite înlocuirea dinților lipsă în arcul superior sau inferior al gurii.

Să ne reamintim ce este implantul dentar!

„Este o tehnică dentară care permite înlocuirea unuia sau mai multor dinți naturali cu tot atâția artificiali. De obicei, implanturile sunt realizate din titan, un material biocompatibil, care este inserat în os, în locul unde, odată, au fost prezenți dinții naturali, și unde se integrează perfect pentru a deveni un punct de ancorare pentru coroana dentara (dinte de înlocuire).”, aflăm de la dr. Lorelei Nassar (foto).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Cine este candidatul ideal pentru un implant dentar?

„Instalarea unui implant dentar este o intervenție chirurgicală. Un pacient se poate confrunta cu implantologie dentară la orice vârstă, dar oricine este supus operației trebuie să aibă absolut gingii și țesut osos maxilar sau mandibular în stare bună de sănătate. Dacă aceste cerințe nu există, pacientul va trebui să opteze pentru puntea dentară.”, adaugă specialistul.

Când se poate folosi implantologia?

Situația în care ai mai mulți dinți lipsă este de departe cea care se pretează cel mai mult unui implant dentar. Așadar, atunci când mai mulți dinți lipsă:

  • afectează puterea de mestecat și mușcătura;
  • afectează funcția fonetică;
  • poate provoca deplasarea altor dinți sănătoși;
  • creează un disconfort estetic.

Care sunt fazele de inserare a implantului dentar? Ce trebuie să știi înainte de intervenție?

Mai întâi de toate ți se va face o anestezie, iar imediat după aceasta, medicul dentist va începe să introducă implantul dentar urmând câțiva pași:

Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare
  • incizia și ridicarea unei clape a gingiei pentru a ajunge la maxilarul sau mandibula subiacentă;
  • puncția osului care susține implantul;
  • introducerea implantului în gaură;
  • atașarea bontului, a șurubului de îmbinare și adăugarea coroanei.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri