Curățarea interdentară este importantă pentru sănătatea bucală și generală. Menținerea sănătății dinților și a gingiilor este esențială pentru prevenirea inflamației gingiei și a cariilor dentare.

Placa dentară se formează constant pe toate suprafețele dintelui. Adulții trebuie să își completeze în mod necesar igiena orală zilnică, dată de utilizarea periuței de dinți, cu o curățare interdentară.

Știai că dinții tăi au cinci suprafețe care necesită curățare?

„Deși o periuță de dinți poate îndepărta placa de pe majoritatea suprafețelor, aceasta nu poate ajunge în spațiile dintre dinți, unde se acumulează reziduuri de mâncare și tartru. Acesta este motivul pentru care curățarea interdentară după utilizarea periuței de dinți este atât de importantă: este singura modalitate de a îndepărta placa de pe toate suprafețele dentare.”, aflăm de la dr. Lorelei Nassar.

Menține-ți gura sănătoasă

Placa dentară este un film lipicios de bacterii care se formează constant între și peste dinți. Acest film trebuie îndepărtat în mod regulat, altfel poate provoca inflamația gingiilor, cariile dentare sau respirația urât mirositoare. Cum am amintit deja, suprafețele dintre dinți sunt imposibil de atins cu o periuță de dinți, motiv pentru care specialiștii recomandă un produs de curățare interdentară pentru curățarea acestei zone.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive
Foto: De la Yuriy Maksymiv /Shutterstock

Este recomandat să începi să cureți spațiile interdentare de la sfârșitul adolescenței, în fiecare zi, pentru a-ți menține gura proaspătă și sănătoasă. „Când începi curățarea spațiilor dintre dinți, gingiile pot fi rănite și pot sângera, dar nu trebuie să renunți, deoarece sângerarea gingiilor este adesea un semn de inflamație a gingiilor. Dacă nu observi nicio îmbunătățire în câteva zile, trebuie să te adresezi medicului dentist.”, este sfatul specialistului.

Gingivita afectează până la 90% din populația lumii și este cauzată de acumularea plăcii dentare

„Dacă este permis să se acumuleze, placa poate deteriora gingiile și dinții, provocând inflamații, sângerări, sensibilitate dentară, și chiar pierderea dinților. De asemenea, poate duce la probleme generale de sănătate.”, adaugă dr. Nassar.

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi foc?

Vrei să afli cum să faci o curățare interdentală corect și eficient pentru o sănătate bucală și generală mai bună? Cu toții putem beneficia de elementele de bază ale unei rutine complete de îngrijire orală, însă fiecare dintre noi are nevoi diferite care necesită îngrijire profesională. Acesta este motivul pentru care este recomandabil să te adresezi medicului dentist cel puțin de două ori pe an, pentru tratamente personalizate și curățare profesională.

Cum să cureți spațiile dintre dinți

Periuța de dinți tradițională curăță doar suprafața interioară, exterioară și de mestecat a dintelui. Nu uita să cureți suprafețele dintre dinți, unde bacteriile se pot înmulți dacă sunt lăsate „să-și facă de cap”.

Există mai multe instrumente pentru curățarea spațiului dintre dinți, cum ar fi ața dentară, periuțele interdentare, bețe și scobitori interdentare sau irigatorul bucal. Acesta din urmă este extrem de eficient în cele mai multe cazuri și ușor de folosit. Însă baza rămâne peria de dinți, fie ea manuală sau electrică. Peria este cel mai eficient instrument pentru menținerea sănătății dinților și prevenirea inflamației gingiilor și a cariilor dentare.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Caria dentară – ce este și cum se tratează

Citiți continuarea pe pagina următoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri