20 Iulie 2021 publicat în Sanatate 2 share-uri

Pe timpul verii, când temperaturile sunt extrem de ridicate, cu cât timp petrecem mai mult sub razele soarelui, cu atât mai grave pot fi efectele asupra organismului nostru. De aceea, este indicat ca timpul petrecut în aer liber să fie limitat, în special la orele prânzului, când soarele este foarte puternic. În plus, hidratarea și o alimentație bogată în vitamine și minerale, sunt esențiale.

Vara oferă o varietate de alimente benefice pentru nevoile organismului, pentru a-l ajuta să facă față zilelor însorite. Când un produs există din abundență, și costul acestuia tinde să scadă, astfel, alimentele de sezon au un preț mult mai accesibil. Eat Seasonably [1] a realizat o cercetare care a arătat că un coș cu fructe și legume cumpărat în timpul verii poate fi cu o treime mai ieftin decât același coș cumpărat în afara sezonului.

„Pentru a ne putea bucura din plin de nutrienții alimentelor pe care le consumăm, este indicat să alegem produse proaspete, de sezon. Cu cât alimentele pe care le alegem sunt cultivate mai aproape de locul în care trăim, cu atât mai puțin timp îl vor petrece pe o barcă, într-un avion sau camion, ceea ce înseamnă un timp mai redus înainte ca alimentele să își piardă proprietățile. Acest lucru este valabil mai ales în cazul vitaminei C, care se pierde rapid după ce produsul a fost cules.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY

Foto: De la BarbaraGoreckaPhotography /Shutterstock

Alimentația reprezintă combustibilul pentru organismul nostru, așadar este important să ne construim o dietă bazată pe produse ce aparțin tuturor categoriilor de nutrienți, fibre, proteine, vitamine, minerale, dar și glucide și lipide consumate cu moderație. Pe de altă parte, hidratarea este extrem de importantă, în special vara. Pe lângă apă sau ceaiuri neîndulcite, berea fără alcool poate fi o opțiune de hidratare, fiind compusă din ingrediente 100% naturale. În plus, un pahar cu bere fără alcool de 250 ml conține doar 50 kcal”, spune dr. Corina Zugravu, Președinte Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Top 3 cele mai populare alimente în sezonul de vară

Unul dintre cele mai așteptate fructe din sezonul cald este cu siguranță pepenele. Pepenele verde este o gustare de vară dulce și răcoritoare, cu un conținut scăzut de calorii. Oferă hidratare și nutrienți esențiali, inclusiv vitamine, minerale și antioxidanți. În plus, conține aproximativ 90% apă, ceea ce ajută organismul să rămână hidratat, și oferă, de asemenea, electroliți, cum ar fi potasiul. Astfel, pepenele poate fi o alegere sănătoasă de gustare în lunile fierbinți de vară.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Măsuri de prim ajutor în caz de înec cu bol alimentar Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Roșiile cu gust sunt un subiect foarte discutat la ora actuală în România. Pe lângă savoarea inconfundabilă a roșiei românești, acest fruct conține peste 94% apă. Conținutul său nutrițional susține pielea sănătoasă, pierderea în greutate, dar și sănătatea inimii. În plus, roșiile nu conțin colesterol și sunt bogate în potasiu, vitamina C și calciu.

Din punct de vedere științific, la fel ca roșia, castravetele este un fruct. Acesta are un gust răcoritor și un conținut ridicat de apă și, în plus, contribuie la hidratarea organismului, în special în anotimpul cald. Castraveții furnizează organismului numeroși nutrienți, precum calciu, magneziu și potasiu, fiind totodată, săraci în calorii, grăsimi, colesterol și sodiu.

VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Începe distribuția alimentelor de la UE. Cine le poate primi

Datorită ingredientelor 100% naturale din care este fabricată, berea poate fi o opțiune de hidratare și o sursă importantă de antioxidanți, în special în varianta sa fără alcool. Berea poate oferi organismului un aport de vitamine de tip B, minerale și fibre. În plus, băuturile bogate în fibre, cum este și berea, ar putea avea un efect protector la nivel cardiovascular, mai ales dacă sunt integrate într-un stil de viață sănătos.

[1] http://eatseasonably.co.uk/

Sursa foto fr si main: De la margouillat photo /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri