18 Iunie 2021 publicat în Sanatate 1 share-uri

​Ești fumător și ai nevoie de implant dentar? În acest caz, ar trebui să renunți la fumat sau cel puțin să reduci drastic consumul de țigări, deoarece fumatul și implanturile dentare nu se înțeleg.

Fumatul este un obicei extrem de dăunător pentru procesul de osteointegrare. Pacientul fumător, cu implanturi dentare, trebuie să știe că fumatul poate deteriora contactul dintre os și implant și, în consecință, trebuie să oprească, sau cel puțin să minimizeze consumul de țigări.

Cum afectează fumatul implantul dentar?

Fumatul dăunează țesutului osos modificând circulația sângelui. Adică determină o reducere a aportului de sânge în zona noului implant, cu toate consecințele care pot decurge din acesta. De fapt, nicotina are un efect negativ asupra fluxului de sânge către țesuturi, afectând în mod negativ osteointegrarea.

Fumătorii sunt, de asemenea, mai predispuși la apariția infecțiilor la scurt timp după operație, și au perioade mai lungi de vindecare. Totodată, aceștia sunt mai predispuși la boli parodontale și la pierderea dinților.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Uitați-vă bine la el! El este venerabilul Jindai Sakura, cel mai bătrân copac sakura din Japonia și din lume. Îi ghiciți vârsta?

„<Îmi doresc dinți frumoși, în pofida faptului că fumez> … se aude aproape zilnic în clinicile de implantologie dentară atunci când medicul discută cu pacientul despre implantul dentar. De cele mai multe ori, pacientul fumător este refuzat pentru că rata de pierdere a implantului nu încurajează deloc operația”, aflăm de la dr. implantolog Lorelei Nassar.

Foto: De la wowowG /Shutterstock

Sună descurajator, nu-i așa? Cu toate acestea, unii medici dentiști reușesc să obțină rezultate bune și în cazul fumătorilor, chiar dacă acest lucru nu ar trebui să încurajeze fumatul. Însă, trebuie ținut cont de câteva riscuri și sfaturi.

„Bineînțeles, știm că fumatul este nociv dar, din păcate, această plăcere vinovată a fumătorului nu-l ajută să renunțe la fumat. Ba din contră, țigara este considerată o recompensă și, de cele mai multe ori, fumătorul merge atât de departe, încât își sacrifică dantura și nu numai. Totuși, ținut sub control și igienizat corespunzător, implantul dentar poate supraviețui și în gura unui fumător”, este de părere dr. Nassar.

S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

Ce risc de pierdere a implantului există la fumători versus nefumători?

Dacă îți dorești un implant dentar și ești fumător, trebuie să știi că recomandarea medicului este să renunți la fumat cu cel puțin 3-4 luni înainte de intervențiile chirurgicale ce urmează a fi făcute, și cel puțin 4-5 luni după acestea. Și este o treabă foarte serioasă, având în vedere că rata de pierdere a implantului la un fumător este de aproximativ 14%, în timp ce la un nefumător ea scade considerabil, aproape de 1%.

Citiți continuarea pe pagina următoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri