Natura ne ofera cateva plante cu efecte extraordinare asupra memoriei, imbunatatind considerabil fluxul cerebral si asigurand aportul unor nurtieni foarte importanti pentru functionarea celulelor nervoase: ginseng, salvie, pelin, vanilie, menta.

2. Salvia
Salvia (Salvia officinalis) este o planta cu o aroma frumoasa folosita atat in condimentarea unor preparate culinare cat si in tratamentele armaterapeutice. Spre exemplu, folosirea uleiului de salvie ajuta considerabil in diminuarea celulitei. In ceea ce priveste functia cerebrala, salvia are efecte de calmare, de reducere a stresului, facilitand in felul acesta capacitatea de concentrare, crescand atentia focalizata.

Astfel in procesele de invatare salvia ajuta la o buna concentrare chiar in medii mai putin favorabile, zgomotoase ori cu mult dinamism, fiind utila mai ales celor care au de invatat in timp scurt si se afla sub presiunea stresului.

3. Pelinul
Exista doua feluri de pelin pe care le utilizam in medicina naturista: pelinul comun (Artemisia vulgaris) si pelinul amar (Artemisia absinthium). Pentru imbunatatirea memoriei se foloseste pelinul comun care este un exceptional tonic cerebral, stimulent nervos, avand si alte efecte: emenangog (stimuleaza venirea ciclului menstrual pentru persoanele cu diverse grade de amenoree), diaforetic, detoxifiant.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

4. Vanilie
Aroma de vanilie este un veritabil ajutor in memorie, avand capacitatea de a stimula functiile scoartei cerebrale, de a activa la limitele maximale SRAA-ul (sistemul reticular activator ascendent), astfel ca efectele sale asupra psihicului dar si intregului organism sunt uluitoare si in primul rand de activare, energizare. Vanilia careste tonusul cerebral, inlatura eficient oboseala, binedispune, creste capaitatea de atentie si memorare, reface tonusul digestiv, respirator, cardiac. Aceasta aroma reda acea “joie de vivre”. Este ideala aceasta aroma pentru desfasurarea activitatilor: la locul de munca, in birou, la cursuri, in timpul exercitiilor fizice. Aroma de vanilie este recunoscuta pentru cresterea tolerantei la stres si folosita in timpul invatarii ajuta la obtinerea unor rezultate excelente.

Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume  7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri