Dacă și tu visezi să ai un zâmbet alb fără să apelezi la o albire chimică, atunci iată câteva sfaturi simple și eficiente care te ajută să ai dinți albi și mai sănătoși. Descoperă-le.

Un valoros și neîndoielnic atuu al seducției, sinonimul sănătății perfecte și al unei igiene de viață irepreșabile, un zâmbet strălucitor este cheia către o viață socială de succes. Este pașaportul către un mai mare capital de încredere în sine.

Dacă și tu visezi să ai un zâmbet alb fără să apelezi la o albire chimică, atunci iată câteva sfaturi simple și eficiente care te ajută să ai dinți albi și mai sănătoși. Descoperă-le.

Știm că dinții galbeni sunt o sursă de disconfort și jenă în majoritatea relațiilor interumane. Pe lângă faptul că estetica și armonia zâmbetului sunt neplăcute, dinții galbeni îți afectează negativ și imaginea de sine.

E bine să nu uiți un detaliu extrem de important: culoarea dinților este complet subiectivă și este o caracteristică care distinge fiecare individ într-un mod unic încă din copilărie.

1. Culoarea naturală a dinților

Ei bine, ia aminte: nu toată lumea are dinții albi! Din motive pur genetice, există oameni care au o culoare naturală care tinde spre galben și persoane care au dinți care tind spre o nuanță de gri.

2. Dinții pătați

Cauzele? Sunt nenumărate: modificări ale culorii naturale a dinților (a smalțului), pete galbene sau albe; depuneri de placa și tartru, carii, infecții.

3. Jos galbenul de pe dinți!

Petele galbene indică un consum excesiv și continuu a unor alimente care conțin în mod natural substanțe de nuanță gălbuie, cum ar fi cafea, tutun sau ceai. Există și alte tipuri de pete care pot apărea pe dinți, modificându-le culoarea.

4. Șah în alb și negru

În cazul în care nu știai, află că dantura poate fi afectată și de pete albe, dar și de unele negre. Zonele albe de pe dinți pot provoca atât o schimbare a culorii smalțul dinților, dar și modificări în forma dinților, cu riscul slăbirii acestora până la leziuni sau fracturi, sporind astfel, prin urmare, hipersensibilitatea. Petele albe sunt de obicei un simptom al deteriorării smalțului cauzat de cariile dentare sau fluoroza dentară. Petele negre, în schimb, sunt cauzate de procese cariogene la un stadiu avansat, însoțite de o îngrijire orală incorectă și consumul obișnuit și excesiv de țigări și a substanțelor acide, cum ar fi alcool sau băuturi răcoritoare.

5. De ce se îngălbenesc dinții?

„La originea dinților galbeni, există numeroase cauze, nu musai ușor de identificat, admite dr implantolog Lorelei Nassar.. De exemplu, chiar și o persoană meticuloasă și care are o igienei orală riguroasă, poate observa pete galbene inestetice și urâte pe dinți. Acest lucru apare ca urmare a faptului că pigmenții conținuți în unele alimente (cum ar fi ciocolată și caramel ) și băuturi colorate (cafea, ceai, vin) se pot fixa în straturile superficiale ale smalțului sau chiar pot pătrunde adânc până la dentină.”, aaduagă dr. Lorelei Nassar.

6. Răbdare, fără tutun

Tutunul afectează dinții. În toate formele sale. Atât tutunul de mestecat, dar mai ales fumatul propriu-zis al țigării. Combinația „dinți galbeni-fumător” este deja cunoscută. Țigările și tutunul conțin gudron și nicotină, care sunt substanțe care pătează dinții și pot duce la acumularea de plăci și tartru, care la rândul lor provoacă culoarea gălbuie sau maronie a dinților și a gingiilor. Rezultatul? Dinți terni și pătați.

Foto: By ArtFamily /Shutterstock

7. Igiena orală susținută

„Așadar, igiena orală incorectă, pe lângă faptul că favorizează în mod clar formarea cariilor, poate fi și cauza dinților galbeni. Mai mult, trebuie să luăm în calcul că și înaintarea în vârstă favorizează o alterare cromatică a dinților, a căror culoare tinde adesea să se estompeze de la galben pal la maroniu. Însă, dincolo de toate aceste aspecte menționate, trebuie subliniat faptul că, culoarea dinților este predispusă genetic și este influențată atât de grosimea smalțului, cât și de dentina subiacentă.”, completează medicul specialist.

Fumatul este un obicei care ar trebui eliminat. „Pentru a preveni îngălbenirea dinților, recomand întotdeauna o igienă dentară minuțioasă zilnică: utilizarea periuței de dinți și a pastei de dinți de cel puțin două ori pe zi și ața dentară o dată pe zi, iar o dată la 6-12 luni, trebuie apelat și la o îngrijire dentară profesională.”, ne sfătuiește dr. Nassar


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri