22 Ianuarie 2021 publicat în Sanatate 12 share-uri

Unghiile sunt precum un indicator, tocmai de aceea iți pot semnala prezența anumitor probleme medicale pe care nici nu le-ai conștientizat.

Piele înroșită în jurul unghiei – prezența cuticulei nu este întâmplătoare, iar specialiștii în nailart evită s-o îndepărteze cu foarfeca sau s-o împingă. Aceasta are rolul de a proteja unghia de bacterii sau ciuperci. Pentru a preveni infecții de orice fel, evită să le deteriorezi.

Striațiile verticale, maronii, pot indica prezența unui melanom. Dar în același timp și hormonii sau anumite tratamente medicamentoase pot produce aceste dereglări la nivelul unghiei. Pentru a fi sigură despre ce este vorba, cere sfatul unui specialist dermatolog.

În concluzie, fii cu ochii pe unghiile tale și cere sfatul unui medic de fiecare dată când observi ceva în neregulă. Better safe, than sorry. Nu-i așa?

Foto fr si main: By Africa Studio /Shutterstock

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri