Cum recunoști o criză falsă de epilepsie?

12:09, 28 Septembrie 2020 publicat în Sanatate

Aproximativ 15% dintre pacienții cu crize psihogene au și crize reale de epilepsie, potrivit unui studiu realizat la Zhejiang University School of Medicine.

„Credem că un pacient informat are mult mai multe șanse la o viață lungă și sănătoasă. Un studiu Eurostat arăta acum doi ani că suntem pe primul loc în Europa în ce privește morțile premature din cauze ce pot fi prevenite cu ajutorul tehnologiei medicale sau a cunoștințelor din sfera sănătății. Această statistică sumbră este și în responsabilitatea noastră, a medicilor. Ceea ce putem noi să facem este să alocăm o oră unei consultații pentru a ne asigura că avem suficient timp să facem o anamneză completă dar și pentru a satisface toate curiozitățile pacientului legate de cazul său. În felul acesta ne asigurăm că punem un diagnostic precis și că pacientul înțelege și urmează tratamentul. Apoi putem să facem aceste webinarii prin care să traducem oamenilor toți termenii medicali de care nu au auzit și să demontăm toate miturile care ar putea să le pună în pericol sănătatea”, Dr. Dan Mitrea.

Neuroaxis Talks este o serie de webinarii cu teme medicale pentru publicul larg. Prima ediție a avut ca subiect principal durerile de cap și a abordat subteme precum tipurile de dureri de cap, tratamentul lor și semnalele de alarmă care ar trebui să trimită pacientul de urgență la medicul neurolog. Webinarul a fost gratuit și este încă disponibil pe pagina de Facebook a clinicii. A doua ediție a abordat tema amețelilor ca simptom neurologic și este disponibil aici.

Citeste si:
Sportivii CSU Știința București au discutat cu Dr. Benjamin...
Sportivii CSU Știința...

Foto fr si main: By Kateryna Kon /Shutterstock

Citeste si:
Ziua Mondială a Creierului 2020: 'Pași către dispariția Bolii...
Ziua Mondială a Creierului...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri