, 22 Septembrie 2020 publicat în Sanatate 1 share-uri

Cum s-au schimbat etapele tratamentului, cum ajută chirurgia robotică, ce face radioterapia în doză unică

Prof. Uras explică: „Suntem capabili să îndepărtăm întregul țesut mamar dintr-o mică incizie din axilă. Aceasta este urmată de plasarea protezelor prin aceeași incizie de către un chirurg plastic. Ne permite să efectuăm o operație care dă rezultate cosmetice mult mai bune, deoarece nu există incizii pe sân și este ușor posibil să ascundem incizia sub braț”.

Radioterapia, care este utilizată pentru distrugerea celulelor canceroase, s-a schimbat dramatic în ultimii ani, oferind noi tehnici și modalități. Una dintre cele mai noi opțiuni este aplicarea unei doze unice de radioterapie în timpul tratamentului chirurgical al cancerului de sân (IORT), în țesutul tumoral în sine. “Radioterapia standard implică iradierea întregului sân la pacientele supuse unei intervenții chirurgicale de salvare a sânilor, urmată de iradiere cu doze mari pentru 8 sesiuni. Radioterapia intraoperatorie reduce cele 8 sesiuni de aplicare la o singură aplicare în timpul intervenției chirurgicale. Acest lucru permite o aplicare cu o singură doză care se efectuează în timp ce se protejează restul corpului pentru a elimina necesitatea supunerii pacientului la radioterapie cu doze mari de 8 ori”, aflăm de la expert.

Această metodă este utilizată, de obicei, la pacientele cu vârsta peste 50 de ani, cu tumori având o structură biologică ce nu necesită chimioterapie.

La Institutul de Senologie Acibadem, abordarea multidisciplinară este adoptată pentru toți pacienții, cu experți în chirurgie generală, oncologie medicală, oncologie radiațională, chirurgie cosmetică și plastică, radiologie, patologie și genetică, care s-au specializat îndeosebi în tratamentul cancerului de sân. Sub îndrumarea Profesorului Uras, în Institutul de Senologie Acibadem se desfășoară și studii științifice care să ajute la descoperirea unor noi metode de diagnostic și tratament pentru acest tip de cancer.

Foto fr si main: By Mark_Kostich /Shutterstock
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri