4 Septembrie 2020 publicat în Sanatate 9 share-uri

Flora intestinală joacă un rol esențial în prevenirea înmulțirii microorganismelor patogene, în optima funcționare a celulelor intestinale, în întărirea sistemului imunitar, în sintetizarea vitaminelor și în prevenirea proceselor inflamatorii.

“Obiectivul meu ca medic este să vindec, nu să ameliorez. Dau tratament pentru sindrom de intestin iritabil, cu tratamentul meu pacientul se simte mai bine, dar dacă nu am văzut ce se întâmplă în microbiota lui, dacă el are sau nu semne de perturbare de floră, dacă are sau nu semne de intestin permeabil, tratamentul vine pe o bază proastă.” a completat Dr. Cezarina Matei, medic de familie.

Rezultatele examenului de floră reprezintă o hartă a tipurilor de bacterii bune și rele, în ce cantitate se găsesc, dar oferă și informații depre Ph-ul intestinal, despre existența sau non-existența hemoragiilor oculte. Rezultatele acestui examen de floră, coroborate cu o dietă anti-inflamatoare bazată pe testul de dozare a anticorpilor IgG antialimentari sunt esențiale pentru ca medicii să identifice posibilele cauze, alimentare sau de altă natură, astfel încât  pacienții să primească recomandările și tratamentul potrivit care trebuie urmat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Platforma Teste de bine continuă să ofere informații legate de ceea ce înseamnă dezechilbrul la nivelul organismului și cauzele acestuia, dar și ce instrumente de diagnostic și terapeutice sunt utile, inovatoare și la îndemână pentru a înțelege și a aborda mai bine particularitățile corpului fiecărui pacient. Platforma a avut primul webinar pe data de 1 septembrie: https://www.facebook.com/events/688544951696693 cu tematica acestuia a fost Evaluarea florei intestinale în tratamentul bolilor cronice iar informațiile au fost oferite de către conf. Dr. Sanda Crețoiu.

Foto fr si main: By nobeastsofierce /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri