11 August 2020 publicat în Sanatate 12 share-uri

Care este recomandarea specialistului când vine vorba de igiena intimă feminină?

Igiena scăzută la menstruație poate da iritații în zona genitală.

ADEVĂRAT – este foarte important ca în perioada menstrei să schimbăm tampoanele la intervale de 2-3 ore pentru a preveni atât apariția iritațiilor cît și a infecțiilor.

Spălăturile vaginale se fac zilnic.

FALS – spălăturile vaginale nu sunt recomandate. În momentul în care facem spălături vaginale distrugem flora vaginală protectoare și suntem predispuși la infecții vaginale. De asemenea, spălăturile vaginale cresc riscul de sarcină extrauterină.

Produsele de igienă intimă afectează sarcina?

Toaleta vaginală externă este foarte importantă și in sarcină ca și în afara ei. Toaleta vaginală internă este interzisă putând favoriza infecțiile lichidului amniotic și ducând la nașterea prematură.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Folosirea tampoanelor interne la menstruație influentează igiena zonei intime?

Tampoanele interne neschimbate la intervale orare mici pot favoriza multiplicarea bacteriilor și apariția infecțiilor. De asemenea când fluxul menstrual este scăzut și sunt lăsate timp îndenlungat în vagin și pot cauza mici escoriații când sunt scoase.

Foto fr si main: By puhhha /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri