Iată câteva mituri comune și adevăruri despre alimentele congelate:

4. Mit: Nu este bine să se recongeleze produselor congelate.

Să recunoaștem. Oricât încercăm să ne planificăm mesele, din cauza programului încărcat, planurile noastre se schimbă brusc, ceea ce înseamnă că este posibil să fim nevoiți să punem carnea pe care am decongelat-o înapoi în frigider. Dacă decongelarea a avut loc în frigider și nu la temperatura camerei - ceea ce nu este deloc recomandat - puteți pune carnea înapoi în frigider. Decongelarea alimentelor la temperatura camerei permite multiplicarea rapidă a bacteriilor și poate conduce la toxiinfecții alimentare. Dar, cu toată sinceritatea, trebuie menționat faptul că recongelarea poate compromite textura și aroma alimentelor. Pentru rezultate mai bune, încercați să utilizați carnea recongelată în mâncăruri gătite la căldură umedă, cum ar fi supele și tocănițele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

5. Mit: Alimentele congelate expiră.

Conform FoodSafety.gov alimentele păstrate în permanență la -18°C au o perioadă de valabilitate nelimitată. Dar multe congelatoare de acasă nu ating temperaturi atât de mici și, de aceea, o perioadă mai realistă pentru păstrarea alimentelor congelate ar fi de 6-9 luni. Prin depozitarea alimentelor în ambalaje etanșe sau vidate și sigilate, se elimină aerul din punga frigorifică astfel încât alimentele își păstrează calitatea.

Foto fr si main: By BravissimoS /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri