29 Aprilie 2020 publicat în Sanatate 3 share-uri

Medicul specialist îți spune ce trebuie să știi despre febra în timpul sarcinii - inclusiv temperatura la care este considerată febra la femeile gravide, care sunt riscurile și importanța de a avea un consult medical.

Ce riscuri pot apărea asupra sarcinii din cauza febrei?

Este puțin probabil ca febra să aibă un efect major asupra sarcinii, mai ales daca episodul are loc dupa 10 saptamani. În general, febra ușoară sub 37,8 grade nu este un motiv de îngrijorare și, de obicei, nu va avea niciun impact asupra copilului tău în creștere. Dar o febră mai mare poate fi mai gravă, motiv pentru care este atât de important să apelezi la medicul tău imediat ce începi să vezi că aceste numere cresc.

„În timp ce femeile însărcinate și bebelușii lor sunt mai susceptibili să sufere de complicații din cauza unei febre mari netratate, este important să știm că nu febra în sine provoaca probleme; ar putea fi o indicație a unei afecțiuni de bază, cum ar fi o infecție.”, adaugă Dr. Silviu Iștoc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

De asemenea, este posibil să fi citit despre studiile care leagă febra ridicată netratată la femeile însărcinate cu un risc crescut de autism la copii. Totuși, nu îți face griji, deoarece șansele să te afli în această situație sunt mici și încă mai sunt necesare multe cercetări înainte de a trage concluzii definitive.

Cu toate acestea, prevenția și adresarea imediată către medic este cel mai bun tratament pentru evitarea oricăror complicații care ar putea surveni odată cu apariția febrei.

* Silviu Iștoc este medic primar Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Medicover, în cadrul Departamentului de Medicină Materno-fetală și Chirurgie Ginecologică Minim Invazivă și la Clinica ProVita. Cu o formare în Germania, Doctorul Silviu Iștoc s-a întors acasă, pentru a ajuta pacientele din România să aducă pe lume copii sănătoși.

Foto fr si main: By Iakov Filimonov /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri