Tulburările respiratorii în somn reprezintă un grup de boli caracterizate prin respirație anormală în timpul somnului.

Un studiu din 2018 din Sleep Review Magazine concluzionează că la nivel mondial sunt 936 milioane de oameni care suferă de apnee în somn, însă mare parte din ei (aprox. 80%) rămân nediagnosticați.   

”Așadar, diagnosticul tulburărilor respiratorii în somn se face printr-un test nocturn, poligrafie ventilatorie nocturnă sau polisomnografie, care ar trebui să fie recomandat de un medic specialist în somnologie. Această investigație obiectivează diagnosticul diferitelor afecțiuni respiratorii în somn fiind baza soluțiilor de tratament.

Variantele de tratament pentru sindromul de apnee în somn sunt multiple, și ar trebui să fie individualizate pentru a avea rezultatele cele mai bune. Prima soluție de tratament, și cea mai eficientă, este cea cu presiune pozitivă (PAP – positive airway pressure). Dacă această variantă nu este necesară, eficientă, sau nu este acceptată de pacient, celelalte soluții sunt cele chirurgicale sau cu dispozitive de avansare mandibulară, uneori asociate cu scădere ponderală, schimbarea poziției somnului, etc. Scopul oricărei soluții de tratament este de a menține o respirație și o saturație în oxigen constante, de a aboli sforăitul și de a reduce somnolența din timpul zilei.” 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

”Deoarece tulburările de respirație în somn au o prevalență ridicată în special în populația activă, consider că este importantă conștientizarea acestora și necesitatea diagnosticului și a inițierii tratamentului. De asemenea este important ca pacienții să înțeleagă beneficiile tratamentelor eficiente, dar și riscurile potențiale ale lipsei de tratament.” Dr Ioan Bulescu, Medic Specialist ORL – competențe în Somnologie

Clinica Medicum în parteneriat cu Air Liquide VitalAire România organizează, vineri, 13 martie 2020 o zi de evaluare GRATUITĂ pentru Apneea în Somn. Mai multe detalii pe siteul clinicii.

Foto fr si main: By GlebSStock /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri