Sexul oral nu reprezinta un pericol important pentru sanatate daca se practica intr-o relatie de cuplu stabila in care se cunoaste sanatatea celuilalt (atat in zona genitala cat si cea orala) si se respecta igiena intima si orala. Insa in cazurile in care unul din parteneri este bolnav, pericolele pentru sanatate pot fi deosebit de grave, inclusiv virusul HIV putandu-se transmite.

Sexul oral nu reprezinta un pericol important pentru sanatate daca se practica intr-o relatie de cuplu stabila in care se cunoaste sanatatea celuilalt (atat in zona genitala cat si cea orala) si se respecta igiena intima si orala. Insa in cazurile in care unul din parteneri este bolnav si poate nu stie mai ales daca obisnuieste sa treaca prea rar pe la medic macar pentru analizele uzuale si deasemenea in cazul celor care practica sexul oral cu parteneri ocazionali pericolele pentru sanatate pot fi deosebit de grave, inclusiv virusul HIV putandu-se transmite.

Pentru ca bolile cu transmitere sexuala nu se refera doar la actul sexual clasic, ci si la cel oral respectiv anal, este cazul sa discutam in articolul de fata despre bolile cu transmitere sexuala care pot sa apara datorita sexului oral atat pentru cel care il face cat si pentru cel caruia i se face.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Este deosebit de important sa va protejati cu prezervativ indiferent de tipul actului sexual pe care il practicati.

Boli pe care le puteti contacta prin sexul oral

HIV

Virusul HIV poate fi secretat prin saliva astfel va puteti infecta. Totodata infectia se poate realiza si in sens invers daca in cavitatea bucala exista cea mai mica rana sangeranda (spre exemplu gingiile sangerande), virusul patrunzand prin aceste mici leziuni. Este adevarat ca riscul infectarii cu HIV in cazul sexului oral este mai mic decat in cazul sexului vaginal si anal, insa nu este inexistent. Va puteti proteja folosind prezervativul.

Sifilis

Potrivit statisticilor efectuate aproximativ 15% din cazurile de sifilis au fost contactate prin sexul oral. Chiar daca sifilisul nu este transmisibil sexual decat in anumite stadii, se pare insa ca reusitele de transmitere sunt uimitor de mari.

Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Chlamydia

Ambii parteneri risca infectarea in cazul sexului oral. Ceea ce s-a observat insa este ca in cazul felatiei chlamydiaza se transmite mai frecvent decat in cazul sexului oral facut femeilor.

Gonoreea

Iata o alta infectie pe care o pot contacta ambii parteneri in cazul sexului oral. Bacteria Neisseria Gonorrheae, responsabila de aceasta boala, exista in flora bacteriana bucala, situata mai ales la nivelul faringelui (in gat), astfel gonoreea transmisa prin intermediul sexului oral este destul de facila si chiar frecventa.

HPV

Virusul Papilloma uman se transmite foarte usor pe calea sexului oral caci modul de infectare se realizeaza prin contactul piele-piele, piele-mucoase (mucoasa orala), mucoase-mucoase (mucoase genitale respectiv orale). Papilloma se poate transmite in dublu sens aparand verucile sau alte leziuni specifice. Acest virus este totodata cel responsabil de degenerarea mucoasei faringiene in cancer de gat, insa rareori se intampla ca o astfel de infectie sa evolueze spre cancer.

Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri