Sexul oral nu reprezinta un pericol important pentru sanatate daca se practica intr-o relatie de cuplu stabila in care se cunoaste sanatatea celuilalt (atat in zona genitala cat si cea orala) si se respecta igiena intima si orala. Insa in cazurile in care unul din parteneri este bolnav, pericolele pentru sanatate pot fi deosebit de grave, inclusiv virusul HIV putandu-se transmite.

Herpes

Desi tipurile herpetice genitale sunt diferite de cele orale, totusi exista cazuri medicale care atesta transmiterea acestui virus pe calea sexului oral. Este un virus deosebit de pacatos care nu poate fi eliminat din organism pentru restul vietii, tratabile fiind insa eruptiile acestuia. Herpesul erupe cu bubite pline cu un lichid galbui transparent care pot sa prezinte mancarimi si sa doara, umflandu-se tesuturile pielii pe care se dezvolta. Substanta de electie in tratamentul Herpesului, pentru descoperirea careia s-a luat premiul Nobel, este aciclovirul.

Concluzionand, sexul oral nu este chiar atat de sigur pentru sanatate, de aceea se recomanda ca indiferent de practica sexuala sa va protejati.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Loviturile la san cresc riscul aparitiei cancerului mamar?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Cosmetotextilele – hainele care te slabesc, elimina celulita si detecteaza cancerul

Cele cinci secrete ale longevitatii


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri