Inainte de a lua o decizie, trebuie să fie cântărite toate avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni în parte, pentru a alege tratamentul cel mai potrivit nevoilor pacientului.

Costuri

“Bracketuri metalice sunt cele mai accesibile ca preț, urmate de cele de ceramică și de safir. Un bracket dezlipit se poate înlocui ușor și fără costuri mari, deoarece există seturi prefabricate, identice pentru majoritatea pacienților. Invisalign, în schimb, este un tratament mult mai costisitor, iar pierderea unui set de gutiere impune costuri suplimentare, deoarece acestea sunt personalizate”, spune specialistul ortodont.

Așadar, pentru a putea lua decizia corectă privind cea mai potrivită metodă trebuie analizate aspecte de ordin financiar, dar și care țin de disponibilitatea pacientului de a dedica timp tratamentul ortodontic și de a face mici modificări ale stilului de viață.

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii Orto-Implant Expert. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Foto fr si main: By 1989studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri