Nu se cunoaste cauza exacta a aparitiei eczemei, dar se crede ca aceasta reprezinta un raspuns hiperactiv pe care sistemul imunitar al organismului il da la aparitia unui factor iritant.

Diagnostic si tratament

Desi nu exista teste pentru a diagnotica eczema, cel mai adesea medicul poate pune un diagnostic prin simpla examinare a pielii. Deoarece multe persoane cu eczeme prezinta si alergii, pot fi efectuate teste de alergie pentru a determina posibilele substante iritante sau declansatoare.

Din pacate, pana in prezent nu exista un tratament pentru eczema, dar daca afectiunea este tinuta sub control prin vizite regulate la medicul dermatolog, persoanele afectate de aceasta problema pot duce o viata absolut normala.

„Produsele disponibile fara reteta, cum ar fi unguent cu 1% hidrocortizon sau cremele si unguentele pe baza de prescriptie care contin corticosteroizi sunt adesea de ajutor pentru a diminua inflamatia. In plus, daca zona afectata se infecteaza, medicul poate prescrie antibiotice pentru a ucide bacteriile cauzatoare de infectie. Alte tratamente alternative pentru persoanele a caror afectiune nu raspunde la alte tratamente includ antihistaminice pentru a diminua mancarimea severa, tratamente pe baza de gudron sau ciclosporina, fototerapia", recomanda domnul doctor Laurentiu Vladau, dermatolog.

Deoarece afectiunea cauzeaza aparitia senzatiei de mancarime a pielii si uscarea ei, sunt recomandate lotiuni si creme puternic hidratante, pentru a hrani pielea. Aceste produse este recomandat sa fie aplicate imediat dupa baie, pentru a sigila umiditatea in piele. Compresele la rece pot fi, de asemenea, utilizate pentru a ameliora senzatia de mancarime.

Foto fr si main: By Pixel-Shot /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri