19 Septembrie 2019 publicat în Sanatate 1 share-uri

Medicul ne recomandă să lăsăm teama și rușinea la o parte și să mergem la o consultație de specialitate la cel mai mic semn de boală.

Toate afecțiunile nu au alte simptome în afară de sângerare și dureri la scaun, simptomatologie comună cu cea a hemoroizilor și fisurilor anale. Astfel, nu poți presupune ce ai, nu poți decide asta acasă, după o căutare pe internet sau după o discuție la un ghișeu de farmacie. Doar medicul e în măsură să pună diagnosticul. De aceea, orice sângerare trebuie să aducă pacientul la doctor. Dacă se pune diagnosticul de hemoroizi, ok, foarte bine. Dar de fiecare dată sângerarea trebuie investigată pentru a nu trece pe lângă un diagnostic mai grav”, subliniază Dr. Iliescu.

Și mai este un aspect pe care medicii îl semnalează – pe lângă jena unei discuții pe astfel de simptome, oamenii caută și soluții facile, și anume să scape repede de simptome fără să rezolve, de fapt, și problema care le-a declanșat și care va rămâne și le va da de furcă iar și iar în lipsa sfaturilor medicale profesioniste.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

„Se duc la farmacie, cumpără un supozitor, o cremă, care poate sau nu să le amelioreze suferinţa pe moment. Dar boala, hemoroizii, rămân tot acolo, fisura rămâne tot acolo, constipaţia care determină tot cercul vicios al afecţiunii lor este tot acolo. Din lipsă de timp, de consideraţie pentru ei sau în goana de zi cu zi, nu au grijă la ce mănâncă, nu au grijă câte lichide beau, şi atunci apare constipaţia. Ea declanșează și agravează afecțiunile din sfera proctologică”, atrage atenția experta.

Dr. Iliescu ne recomandă să lăsăm teama și rușinea la o parte și să mergem la o consultație de specialitate la cel mai mic semn de boală. „Trebuie să fim conștienți că nu mergem la doctor nici pentru vecinul, nici pentru soție, ne ducem pentru noi, pentru sănătatea noastră. E mult mai bine să stăm liniștiți, știind un diagnostic, decât să ne dăm cu presupusul, citind tot felul de lucruri eronate pe internet. Pacienții tineri sunt mult mai conștiincioși decât cei în vârstă, au altă deschidere. Este drept că mai avem mult de lucrat la educație, dar sperăm că suntem pe drumul cel bun”, concluzionează dr. Anamaria Nicoleta Iliescu.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Foto: By Maximuz Foto /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri