Cariile dentare reprezinta o problema care apare nu doar la adulti, ci chiar si la copii, atunci cand bacteriile din gura incep sa atace smaltul dintilor primari.

O alta metoda de prevenire a cariei la copil este respectarea controalelor o data la 6 luni, precum si sigilarea dentara.

“Procedura presupune aplicarea unui strat subtire de lichid de sigilare pe molari si premolari. Suprafetele de mestecat ale acestor dinti sunt dure si inegale, deoarece prezinta santuri si fisuri mici, in care resturile de mancare si bacteriile se pot bloca, deoarece periajul dentar nu le poate indeparta cu usurinta. Prin sigilare dentara se formeaza o bariera care protejeaza dintii si impiedica alimentele si bacteriile sa ramana prinse acolo”, explica doamna doctor Mihaela Dan. Aplicarea locala de geluri cu fluor la vizita in cabinetul stomatologic poate fi si ea de ajutor.

Faptul ca dintii copilului vor cadea nu inseamna ca ingrijirea lor poate fi ignorata, mai ales ca obiceiurile corecte de sanatate orala vor preveni aparitia cariilor dentare  atat la dintii primari, dar si pe parcursul vietii. Asadar, rolul principal al unui parinte, acela de a-si proteja copilul, presupune si punerea bazelor igienei dentare a celui mic. Acest lucru inseamna ca obiceiurile sanatoase de ingrijire dentara trebuie incepute cat mai devreme, astfel incat sa creeze premisele unei danturi frumoase si sanatoase a viitorului adult.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Caria dentară – ce este și cum se tratează

*** Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Clinica aduce la un loc medici specialisti in domeniile: ortodontie, estetica dento-faciala, endodontie, chirurgie, parodontologie, protetica, ce isi desfasoara activitatea sub indrumarea Dr. Mihaela Dan. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Foto fr si main: By AKIRA_PHOTO /Shutterstock

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri