12:09, 7 Septembrie 2009 publicat în Sanatate

www.sansalaviata.ro ofera parintilor si celor interesati informatii detaliate despre malformatiile cardiace la copii, despre posibilitatile de corectare ale acestora, precum si date privind desfasurarea campaniei

„Campania „Sansa la viata, sansa la noi amintiri” are drept scop cresterea numarului de copii operati, prin depistarea precoce a malformatiilor cardiace congenitale si prin efectuarea interventiilor la momentul optim. Acest lucru se va realiza printr-o campanie de informare a parintilor, a medicilor de familie si a specialistilor, precum si prin sprijinirea infiintarii unei sectii de chirurgie cardio-vasculara pediatrica in cadrul Spitalului “M.S. Curie”, prin intermediul unui parteneriat tripartit intre Procter&Gamble, spital si Ministerul Sanatatii. Pentru ca demersurile de amenajare a blocului operator sa inceapa cat mai repede, Procter & Gamble a donat Spitalului “M.S. Curie” suma de 600 000 RON. Speram ca valoarea totala a donatiei, la sfarsitul campaniei, sa fie de minim 1,2 milioane de RON, similara donatiei de anul trecut de la Targu-Mures”, a declarat Olivia Ciubotariu, Specialist Relatii Externe la P&G.

In Romania exista o singura clinica specializata in chirurgie cardio-vasculara pediatrica: Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu-Mures (IBCvT). Institutul ar trebui sa faca fata celor 900 de copii care trebuie operati in primul an de viata, dintre cei 1000-1200 care se nasc anual cu malformatii cardio-vasculare grave. Din pacate, capacitatile existente permit operarea in tara, in fiecare an, a doar aproximativ 300 de copii.

Din acest motiv, Procter&Gamble a decis ca si editia din acest an a campaniei “Sansa la viata, sansa la noi amintiri” sa sprijine cauza copiilor cu malformatii cardiace. Decizia privind sprijinirea proiectului de la Spitalul “M.S. Curie” a avut in vedere faptul ca Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii este unul dintre cele mai mari spitale de pediatrie din tara, are infrastructura de cardiologie pediatrica (terapie intensiva neonatala, compartiment cardiologie pediatrica) si a demarat la inceputul acestui an o campanie, impreuna cu Asociatia “Inima copiilor” si Liana Stanciu, pentru realizarea infrastructurii necesare unei sectii de cardio-chirugie pediatrica.

Citeste si:
Șase metode simple pentru a stimula sistemul imunitar al copiilor...
Șase metode simple pentru a...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri