Pacienții cu disfuncție tiroidiană sunt mai predispuși să dezvolte simptome depresive, dar și invers, depresia poate însoți diverse tulburări tiroidiene, predominant subclinice.

Calcarea carbonica la pacienții mai grăsuți, dar cu o consistență pufoasă, pastoasă. Pot avea o multitudine de frici și dorințe alimentare diverse. Frecvent pot prezenta constipație care nu-i supără prea tare.

Bromium util pacienților cu tulburări respiratorii, cu indurație a glandei tiroide, atât hipotiroidieni, cât și hipertiroidieni. Se simt foarte bine pe malul mării.

Fucus vesiculosus poate fi un remediu pentru pacienții obezi, hipotiroidieni, cu dureri de cap frecvente. Pot manifesta și exoftalmie.

Graphites pentru pacienți obezi, hipotiroidieni, anxioși care prezintă și diverse probleme dermatologice.

Natrium muriaticum poate fi util în urma unei traume. Pacientul este slab, are dorința crescută de sare, are frecvente dureri de cap. Poate prezenta atât simptome de hipotiroidie cât și simptome de hipertiroidie.

Remediile homeopate stimuleza puterea nativa de vindecare a organismului.

Înțelegerea fundamentală a homeopatiei este aceea că o substanță care determină un patern de simptome administrată unui om sănătos poate determina o vindecare a acelor simptomela un om bolnav, administrată în formă homeopată. Aceasta vindecare se va realiza stimulând forța vitală, tratând întreaga persoană: corp, minte si emotii.

Diana Dragomir

Medic homeopat

Membru al Societății Române de Homeopatie.

Foto homepage: By Rawpixel.com /Shutterstock


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Depresia - între exces de emoții și o tiroidă dereglată.