La ora aceasta, riscul de varice este mare și din cauza sedentarismului, a obezității, dar și a meseriilor care presupun stat în picioare.

Specialistul mai spune că în fazele mai avasate, când s-a instalat deja ulcerul varicos, acesta se tratează înainte de se face intervenția chirurgicală. Ideal ar fi ca aceste probleme să se rezolve cât mai rapid pentru că amânarea intervențiilor nu duce decât la agravarea situației. După intervenție, medicii au câteva recomandări speciale pentru pacienți.

“Purtarea ciorapilor este utilă, dar trebuie purtați ciorapi care au un anumit grad de compresie (3 le dau eu pacienților mei), care se poartă 2-3 luni post operator. După procedeele acestea mai noi pe care le-am enumerat, riscul de recidivă e de 4% în 5 ani”, spune medicul primar chirurg Ștefan Tucă.

În plus, un regim de viață sănătos care presupune dietă bogată în legume și fructe, mișcare și hidratare corespunzătoare poate fi de mare folos în a evita agravarea varicelor. La fel de utile sunt evitarea hainelor strâmte, a dușurilor fierbinți și purtării tocurilor timp îndelungat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Foto homepage: GBALLGIGGSPHOTO /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri