De la un caz la altul, unele metode de excizie pot fi mai potrivite decât altele, decizia finală fiind luată de către pacient alături de medicul specialist.

“Spre deosebire de shave excizie, în acest caz se pun fire de sutură, fie resorbabile în profunzime, fie neresorbabile la piele. Postprocedura ne putem aștepta să rămână cicatrici, însă acest lucru depinde foarte mult de predispoziția pacientului spre a dezvolta cicatrici hipertrofice și de localizarea leziunii. Pe zona decolteului și pe spate cicatricile vor fi mai pronunțate, pe când pe față, sau pe zone unde nu există forțe de tracțiune, refacerea va fi mai frumoasă. Se poate întâmpla ca refacerea pielii să fie exagerată cu formarea de colagen în exces, ceea ce va duce la formarea unei cicatrici dure, de mari dimensiuni, numită cheloid”, spune specialistul dermatolog.

Crioterapia cu azot lichid

Alunițele care nu sunt canceroase și nu au crescut până la straturile mai profunde ale pielii pot fi înghețate folosind azot lichid. Desi este o procedură ambulatorie relativ simplă, această metodă de excizie poate lăsa în urmă cicatrici minore deoarece nu poate fi foarte bine controlata adancimea si suprafata de excizie a alunitei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Caria dentară – ce este și cum se tratează

Așadar, alegerea unei metode de îndepărtare a unei alunițe depinde de riscurile pe care aceasta le presupune, de tipul, localizarea și dimensiunea ei. Dupa efectuarea unei consultatii si a unei dermatoscopii, medicul dermatolog va recomanda procedura prin care poate fi indepartata alunita.

Foto homepage: By Albina Glisic /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri