Aproape doua treimi din noi au luat analgezice in anul care a trecut dar cei mai multi dintre noi au ales in functie de brand, nu de tip.

Riscuri


Efectele secundare sunt rare daca se respecta dozele recomandate. Nu afecteaza stomacul la fel de rau ca aspirina sau ibuprofenul dar adultii care iau mai mult de 4 gr. pe zi pot avea probleme cu ficatul. Riscul poate creste daca se consuma alcool. Nu-l luati cu alte medicamente pentru raceala care contin si ele paracetamol.

Copii.

Paracetamolul poate fi administrat copiilor in doze potrivite. Exista posibilitatea aparitiei unei senzatii de greata in unele cazuri, insa aceasta se poate trata cu lapte.

Ibruprofen


Ce este?

Ibuprofenul este un medicament non-steroidal anti-inflamator (NSAID). Este folosit pentru reducerea febrei si pentru durerile musculare si artritice.

Cum functioneaza?

Opreste producerea de subtante chimice care provoaca durerea de la locul ranit.

Riscuri

NSAID-ele pot provoca greata, indigestie si diaree. in unele cazuri sunt cauza aparitiei ulcerului sau ale unor sangerari de stomac deci nu sunt recomandate persoanelor care sufera de ulcer sau care au simptome de indigestie in urma consumului de NSAIDe. Oameni in varsta sunt mai predispusi la aparitia unor efecte secundare gastrointestinale.

NSAID-ele pot induce o criza de astm, deci persoanele astmatice sa aiba grija. Deasemenea, este posibil sa agraveze un caz de hipertensiune, retinere de fluide sau sa duca la deteriorarea rinichilor. Femeile gravide ar trebui sa evite Ibuprofenul.

Copii.

Medicamentul se administreaza sub forma de lichid la copii, incepand cu varsta de 6 luni.

Aspirina


Ce este?


Aspirina este un NSAID care subtiaza sangele. Este folosita in doze mici pentru a subtia sangele pacientilor care se afla in pericolul de a avea un infarct sau un accident vascular.

Cum functioneaza?

Reduce inflamatia la fel ca ibuprofenul, dar trebuie folosita in doze mari pentru a obtine acest efect.

Riscuri

Dozele mari pot provoca sangerari in stomac sau intestine deci nu este bine sa o folositi ca anti-inflamator. Nu ar trebui luata cu alte NSAID-e sau retete pentru tratarea hipertensiunii fara sfatul medicului. Fiti precauti daca aveti astm sau ulcer. Nu o consumati daca sunteti insarcinata sau alaptati.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri