15 Ianuarie 2019 publicat în Sanatate 35 share-uri

Un ghid detaliat pentru a-ți păstra zâmbetul alb și sănătos timp îndelungat.

Se spune că zâmbetul este cea mai bună carte de vizită a unei persoane, așa că nu e de mirare că încerci mereu să îi acorzi atenție și să ai mare grijă de el. Uneori, însă, chiar dacă tu crezi că ai respectat toți pașii pentru o igienă orală corespunzătoare, tot se întâmplă să apară pete galbene, carii sau placă bacteriană.

A venit momentul să scapi de toate problemele, așa că astăzi ți-am pregătit un ghid detaliat pentru a-ți păstra zâmbetul alb și sănătos timp îndelungat.

Periază-ți dinții corect

Nu este suficient să te speli pe dinți de minimum două ori pe zi, așa cum probabil auzi încă din copilărie. Operațiunea nu va fi una eficientă dacă nu o efectuezi cum trebuie: periaj de cel puțin două minute în cazul în care folosești o periuță electrică (4-5 minute dacă folosești o periuță normală), cu mișcări circulare, care să acopere toate suprafețele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Periajul ar trebui să fie întotdeauna urmat de utilizarea aței dentare și a apei de gură. Ața dentară te ajută să cureți și acele părți în care periuța de dinți nu poate ajunge, cum ar fi spațiul dintre dinți, în timp ce apa de gură contribuie la igienizarea întregii cavități orale.

Apelează la albirea dentară profesională

De multe ori, deși ai cea mai mare grijă de dinții tăi, tot nu te poți bucura de un zâmbet strălucitor, de revistă. Sunt nenumărați factori care pot schimba culoarea danturii (inclusiv factori care nu țin de tine), așa că, dacă simți că nu te mulțumește aspectul ei, poți recurge la un tratament de albire a dinților. Este o metodă simplă și rapidă, care te ajută să obții un zâmbet irezistibil, de care să fii întotdeauna mândră.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Mai mult decât atât, albirea dentară profesională are un efect îndelungat, ceea ce înseamnă că nu va mai trebui să te confrunți prea des cu problema dinților pătați sau îngălbeniți. Iar un zâmbet frumos și sănătos îți oferă zi de zi un boost de încredere în sine.

Ai grijă la alimentele cu aciditate mare

Deși fructele și legumele proaspete, cum sunt, de exemplu, portocalele și fructele de pădure au o mulțime de vitamine benefice pentru organismul nostru, acestea au și o aciditate ridicată. Iar acești acizi nu doar că erodează smalțul dinților, dar îi și îngălbenesc.

Un truc util este să consumi aceste alimente în cadrul unei mese, alături de alte tipuri de mâncare, pentru ca efectele acidității lor să fie atenuate. Acordă o atenție sporită fructelor și legumelor colorate, pentru că acestea sunt intens pigmentate și pot păta dinții.

Renunță la obiceiurile dăunătoare

Iar dacă nu este posibil să renunți de tot la ele, încearcă să le rărești. Fumatul se numără printre obiceiurile care afectează sănătatea și culoarea dinților tăi, la fel și consumul de cafea, alcool și zahăr.

Dacă nu te poți spăla pe dinți imediat după ce le-ai consumat, încearcă măcar să bei câte un pahar de apă cât să îți clătești gura și să nu lași timp substanțelor dăunătoare să acționeze. Nu este soluția ideală, dar este alternativă la care poți apela până îți poți curăța eficient dantura.

Consumă mai multe alimente care îți protejează dinții

Orientează-te către alimentele bogate în calciu și fosfor, pentru că acestea sunt esențiale pentru sănătatea dinților tăi. Include în dieta zilnică: lapte, iaurt grecesc, brânză, carne albă, spanac, salată verde sau kale.

Iar pentru o gustare sănătoasă și sățioasă, alege un măr: nu doar că este plin de vitamine, dar ajută și la curățarea cavității orale.

Mergi de două ori pe an la control stomatologic

Pe lângă vizita de rutină la cabinetul stomatologului, important este să îți faci o programare și pentru un tratament complex de profilaxie (care include periaj, detartraj, air-flow și fluorizare). Este recomandat ca această procedură să fie realizată la șase luni, dacă medicul stomatolog nu are alte indicații. Tratamentul curăță în profunzime cavitatea orală și elimină placa bacteriană și tartrul de pe suprafața dinților tăi, pentru ca sănătatea și culoarea acestora să fie protejate eficient.

În plus, medicul stomatolog va evalua starea danturii tale și îți va oferi cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea sa.

În concluzie, acum nu mai este o misiune imposibilă să îți păstrezi tot timpul dinții albi. Ai la dispoziție nenumărate resurse și trucuri prin care să îți menții zâmbetul strălucitor și sănătos în fiecare zi!

Featured foto by Cookie Studio via Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri