13 Noiembrie 2018 publicat în Sanatate 27 share-uri

Iată ce să faci ca să îți păstrezi mereu mintea activă și pozitivă

Stresul, presiunea, activitatea neîntreruptă sau lipsa unei activități, lipsa de somn, mediul înconjurător, toate acestea sunt responsabile de îngreunarea minții, un efect care apare de obicei ca urmare a suprasolicitării sau a lipsei complete de obiective și lucruri de făcut. Această problemă tinde să apară indiferent de vârstă, însă poate fi rezolvată prin câteva trucuri destul de simple.

5 trucuri ca să îți păstrezi mintea activă indiferent de vârstă:

1. Schimbări regulate în mediul înconjurător

Mediul înconjurător va fi mereu responsabil pentru influențarea stării de spirit în care te regăsești, de aceea schimbările regulate sunt foarte importante. Vorbim în acest caz despre schimbări precum vacanțe mai lungi, escapade de un weekend în locuri pe care nu le-ai mai mai văzut, vizite la prieteni sau rude, plimbări mai dese, dar și schimbări în propria locuință.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Poți găsi foarte ușor mobilă la un preț deloc solicitant pentru buzunarul tău care să devină o piesă centrală în livingul tău și care să schimbe decorul în care trăiești. Astfel de schimbări mici sunt foarte utile pentru tonusul mental și pentru aerul proaspăt pe care îl aduc în intimitatea ta. Iar schimbarea îți va ține mereu mintea activă.

2. Învață mereu ceva nou

Schimbarea poate veni și prin lectură sau prin lecții diverse. Faptul că nu mai ești de multă vreme la școală, liceu sau facultate nu înseamnă că trebuie să te oprești din învățat, iar această idee ar trebui să devină o lecție în sine. Învață mereu ceva nou, de la o limbă străină, la lecții de muzică sau încearcă să te implici în alte activități care îți provoacă mintea și imaginația.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă

3. Inițiază reprize de creativitate

Și pentru că am adus vorba despre imaginație, creativitatea este esențială pentru o minte sănătoasă. Când vorbim despre reprize de creativitate, vorbim despre acele minute sau ore în care lași mintea să se ducă unde vrea ea. Aceste reprize sau pauze pot deveni ușor câteva pagini de jurnal mai apoi sau un desen simplu. Nu contează cât talent ai, ci mai mult contează să te exprimi într-un fel diferit.

4. Provoacă-te de fiecare dată

Acceptă mai des noutatea în viața ta și nu te teme atât de mult în schimbare. Desigur, nu vorbim aici despre renovarea apartamentului în culoarea galbenă doar de dragul schimbării, ci mai degrabă despre posibilitatea de a accepta mereu experiențe noi, de la drumeții pe munte, până la experiențe culinare cu care nu te-ai mai întâlnit. Rupe-te de rutină și vei reuși să îți păstrezi o minte activă în fiecare clipă.

5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

5. Planifică

Organizarea, planificarea, disciplina, toate aceste cuvinte par de multe ori să dea senzația de inhibare a minții, însă nu este tocmai așa. Abilitatea de a te organiza, de a planifica, de a pune pe hârtie ce și când ai de făcut, de a gândi soluții din timp și de a încerca să anticipezi anumite probleme te ajută să îți ții mintea mereu activă. Desigur, acest proces poate fi și obositor uneori și te poate împinge în capcana rutinei, însă se poate dovedi foarte util.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Olena Yakobchuk


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri