Chiar daca vor fi trecut anii, o experienta precum divortul poate avea un impact negativ asupra starii de sanatate a unei persoane chiar daca aceasta si-a revenit din punct de vedere emotional, gasindu-si fericirea si echilibrul sentimental alaturi de o alta persoana.

In cadrul studiului efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Chicago si de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore au fost chestionate 8652 de persoane cu varstele cuprinse intre 51 si 61 de ani. Dintre acestea, trei sferturi sunt in prezent casatorite. 55% din aceste trei sferturi nu au divortat niciodata si 20% s-au casatorit si a doua oara.

22% dintre participantii la studiu au fost casatoriti anterior, iar dintre acestia, 69% au divortat si 31% au ramas vaduvi. 4% din cei chestionati nu au fost niciodata casatoriti. Media de varsta la care persoanele divortate sau vaduve s-au casatorit a fost de 21 de ani. In medie, acestia au petrecut 25 de ani alaturi de sot si 9,5 ani separati, divortati sau in vaduvie. Examenele medicale care au fost efectuate de specialisti s-au concentrat asupra bolilor cronice de care sufereau participantii: boli de inima, de plamani, cancer, atacuri cerebrale. Au fost luate in calcul si simptomele care insotesc depresia, iar participantilor s-a cerut sa-si clasifice propria starea de sanatate prin calificativele: excelenta, foarte buna, buna, potrivita si proasta. Astfel, s-a constatat ca persoanele care nu s-au casatorit niciodata au intampinat cu 12% mai multe probleme de mobilitate si cu 13% mai multe simptome de depresie decat cei casatoriti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Test de iubire: Unde îți vei întâlni sufletul pereche în funcție de zodia ta? Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

“Stresul imens de dupa pierderea unei persoane apropiate afecteaza sistemul imunitar al organismului si prejudiciaza si sistemul circulator. In toata aceasta perioada de suferinta, ai tendinta sa nu mai ai grija de tine la fel ca inainte. Nu mai acorzi atat de multa atentie unei alimentatii corecte si bogate, nu mai efectuezi exercitii fizice. Somnul bun se transforma intr-unul de proasta calitate. Viata sociala devine si ea afectata de despartire. Te indepartezi de prietenii si familia partenerului care intre timp au devenit si prietenii si familia ta. In plus, recasatorirea nu vindeca totul. Pentru multi, recasatorirea inseamna doar ca ai trecut de la un stadiu in care ai fost ranit intr-un altul in care ai grija de tine. Dar chiar si ingrijindu-te, rana ramane tot acolo”, este de parere Linda Waite, sociolog si unul din autorii studiului.

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri