Ziua Mondială a Vederii: Peste 75% din problemele cu ochii pot fi evitate sau tratate. Ce ne sfătuiește Oftalmologul?

2 Octombrie 2018 publicat în Sanatate 46 share-uri

Mai mult de 75% din bolile sau afecțiunile oculare pot fi evitate sau tratate. Află ce ne sfătuiește Oftalmologul despre cum să ne protejăm ochii.

Ce măsuri putem lua pentru a preveni afecțiunile oculare?

Mai mult de 75% din bolile sau deficiențele oculare pot fi evitate sau tratate. Dr. Cristina Ciucă ne recomandă câțiva pași esențiali pentru a ne proteja vederea și a evita astfel orice fel de afecțiuni ale vederii:

Mergi regulat la controale oftalmologice.

Diagnosticul corect și tratamentul adecvat sunt esențiale pentru a preveni problemele de vedere.

„Controalele oftalmologice la un medic de specialitate pot detecta cu exactitate simptome ale diferitelor boli, pe care un pacient s-ar putea să nu le observe. Chiar dacă ai impresia că acuitatea ta vizuală nu prezintă schimbări sau nu observi nici un simptom care crezi că ți-ar putea afecta vederea, este important să mergi preventiv la un control oftalmologic de rutină, măcar o dată la doi ani”, explică dr. Cristina Ciucă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Află istoricul problemelor oculare din familie - s-ar putea să le moștenești.

Majoritatea problemelor de vedere sunt moștenite, așa că află cazurile de deficiențe sau boli oculare ale familiei. Ca să fii sigur că nu le moștenești, mergi la un consult oftalmologic.

Include zilnic în alimentație antioxidanți, Omega 3 și redu zahărul.

Pentru a-ți păstra ochii sănătoși, este recomandat să ai o alimentație bogată în antioxidanți, care se găsesc în morcovi, spanac sau roșii, dar trebuie să consumi și acizi grași Omega 3, întâlniți în somon, ton, cât și în semințele de in, dovleac sau nuci. Pe lângă dietă, și exercițiile regulate te ajută să-ți menții nivelul normal de zahăr din sânge, reducând astfel riscul de retinopatie diabetică.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Poartă ochelari de soare cu protecție UV.

De fiecare dată când ieși afară, indiferent de sezon, poartă ochelari de soare cu protecție UV, pentru a-ți proteja ochii de razele ultraviolete UVA și UVB, dăunătoare pentru ochi.

Odihnește-ți ochii timp de 20 de secunde la fiecare 20 de minute în fața ecranului.

Dacă lucrezi în fața unui ecran, trebuie să le oferi ochilor un moment de relaxare. Este recomandat ca la fiecare 20 de minute de lucru să iei o pauză de aproximativ 20 de secunde și să-ți muți privirea de pe ecran.

Poartă și îngrijește corect lentilele de contact.

Dacă ai o problemă oculară și porți lentile de contact sau folosești lentile de contact colorate, ai grijă să respecți toate indicațiile cu privire la întreținere, utilizare, dar și la termenul de valabilitate.

* Informatii oferite de optica medicală Videt care, de Ziua Mondială a Vederii, oferă o pereche de lentile cu filtru de calculator Tokai (în valoare de 249 lei), la o comandă de rame de ochelari de minim 249 lei*, cât și consultații oftalmologice gratuite, doar pe bază de înscriere online**. Promoția se desfășoară în perioada 9-11 octombrie 2018.

Foto homepage: robert_s /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri