Pepenele rosu curata si detoxifica intern organismului, ajutand la eliminarea toxinelor din ficat, la protejarea intestinelor subtiri si la stimularea activitatii rinichilor.

Daca esti insarcinata, cu atat mai mult este indicat sa consumi pepene rosu. Se pare ca acesta este ideal pentru prevenirea greturilor matinale, iar unii medicii specialisti sustin chiar ca, datorita continutul bogat de potasiu si magneziu, pepenele rosu impiedica aparitia preeclampsiei, o complicatie ce poate surveni in timpul sarcinii. Nu degeaba se spune ca detoxifierea din interior are efecte vizibile si la exterior. Consumat in mod frecvent, in cantitati semnificative si combinat cu tratamente externe, pepenele rosu ajuta la curatirea tenului si la tratarea acneei.

Un efect cu adevarat surprinzator al pepenelui rosu a fost descoperit recent de catre oamenii de stiinta. Se pare ca, in cazul barbatilor, pepenele rosu are efecte afrodiziace reale, sporind apetitul sexual si stimuland circulatia sanguina. Intr-o cantitate extrem de mica, pepenele rosu contine si un anumit aminoacid cu un efect de dilatare a vaselor sangvine, efect pe care il au si medicamentele ce trateaza disfunctiile erectile. Ironic sau nu, pepenele a fost botezat “fructul rosu cu efect albastru”, cu aluzie la controversata pilula Viagra.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri