28 Mai 2018 publicat în Sanatate 6 share-uri

Aproape un sfert dintre români asociază durerile în piept cu un atac de cord, iar aproape 60% se tratează cu analgezice și antibiotice atunci când au dureri dentare, arata un sondaj efectuat de Docbook, prima aplicație de programări online la medic.

Printre durerile ignorate de români se numără și cele dentare. Mai mult de jumătate se tratează singuri și nu merg la dentist de la primele simptome stomatologice. De altfel, aceste răspunsuri vin în sprijinul studiilor anterioare făcute la nivel național, care arată că românii ajung la dentist doar când nu mai pot suporta durerile, deși specialiștii recomandă vizite din 6 în 6 luni.
 

Cele 2 fețe ale automedicației

"Automedicația are două fețe: una bună - de accesat cu măsură și discernământ, iar cealaltă, potențial periculoasă, care trebuie evitată. Riscurile automedicației sunt întârzierea/eroarea de diagnosticare, apariția complicațiilor afecțiunii și instalarea efectelor adverse. Categoriile cele mai expuse riscurilor automedicației sunt vârstele extreme, pacienții cu boli cronice progresive și pacienții care au o medicație de fond. În România, medicamentele cel mai des auto administrate sunt antiinflamatoarele, analgezicele, antibioticele și OTC-urile"”, a declarat Marinela Stănculete, medic specialist Medicină Generală, clinica Intermedicas.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv

“Studii recente efectuate la nivel european arată că 1 părinte din 7 își tratează copilul singur, că o femeie din 4 își decide singură tratamentul după ce a căutat pe Google interpretarea simptomelor sau analizelor efectuate, în timp ce 73% din români și-au administrat singuri un tratament cu antibiotic. Am făcut propriul sondaj care a confirmat în parte aceste cifre. Totodată însă am primit un semnal clar: persoanele care au acces la o informație corectă aleg să se trateze responsabil. Tocmai de aceea, am inițiat această campanie referitoare la riscurile automedicației”, a precizat Cristian Barbu, fondator Docbook.

De ce nu merg românii la medic?

De ce nu merg românii la medic? În general din lipsa timpului, a banilor, dar și pentru că ei consideră că nu au nevoie de un medic. Impresia lor este că automedicația îi va ajuta să economisească timp și bani, însă adevărul este că pot ajunge la polul opus.

RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri