Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont, ne spune care sunt cele mai simple modalități prin care putem înlătura această problemă.

5. Hidratarea

Cafeaua, la fel ca băuturile alcoolice, deshidratează, uscând gură. Saliva are rolul de a spăla resturile de mâncare și bacteriile, iar deficitul ei favorizează apariția halenei și a cariilor.

„O problemă asemănătoare o au și cei care respiră pe gură – obicei care usucă întreagă cavitate bucală, ceea ce poate favoriza apariția de mirosuri neplăcute. În unele cazuri, îndepărtarea acestui obicei va rezolva și problema respirației neplăcute. Hidratarea corectă, cu cel puțin 2 litri de apa pe zi ajută întregul organism”, spune specialistul ortodont.

6. Guma de mestecat

Guma de mestecat crește fluxul de salivă, care are rol protector. Atenție, însă: guma conține zahăr va produce un efect invers față de cel așteptat, deoarece zahărul favorizează înmulțirea bacteriilor.

7. Dieta

Legumele proaspete și frunzele bogate în fibre pot ajuta la curățarea cavității bucale de particule de alimente care aderă la dinți și limbă între mese. Alimente precum țelina, merele și morcovii pot fi utile în îndepărtarea acumulării de placă bacteriană, dar și în lupta împotrivă acumulării de bacterii în gură.

Halitoza este rareori asociată cu boli care pun în pericol viața, dar cu toate acestea, este important să ne adresăm medicului atunci când problema nu poate fi îndepărtată printr-o bună igienă dentară.

“Există anumite boli care pot provoca respirație neplăcută: infecții ale tractului respirator, cum ar fi pneumonie sau bronșită, infecții sinus cronice, picurare postnasală, diabet zaharat, reflux gastro-esofagian cronic și probleme hepatice sau renale”, atenționează doamnă doctor Mihaela Dan.

Îngrijirea corectă a dinților și vizitarea dentistului cel puțin de două ori pe an reprezintă cele mai ușoare căi de a diagnostica din timp astfel de probleme și, bineînțeles, de a ne bucura de o respirație mereu proaspătă.

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT.  Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Foto homepage: Ollyy /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri