Diferentierea durerii de cap moderate de o migrena si viceversa este foarte importanta deoarece poate preveni intensificarea durerii, cat si posibilitatea provocarii altor complicatii.

5. Cauze.

Durerile usoare de cap, in general, pot avea cauze usor de urmarit. Tensiunea la nivelul capului poate fi cauzata de stres suplimentar sau de lipsa de somn. Durerile de cap pot fi si un rezultat al deshidratarii. in cazul migrenei insa pot interveni si alti factori, precum: sex si schimbari hormonale, alergii, istoria familiei si genetica, leziuni ale nervilor, cauze de mediu.

Exercitiu pentru controlul durerii de cap

1. Identifica locul exact unde este durerea. Exact locul, la milimetru.

2. Ce culoare are?

3. Ce forma si dimensiune?

4. Cum se misca sau in ce sens?

Incepe apoi sa modifici fiecare dintre aceste elemente si astfel modifici senzatia, pas cu pas. Incepi cu culoarea, apoi forma si dimensiunea, apoi sensul si viteza de miscare.

Asociatia Romana de Hipnoza ii aduce pentru prima oara in Romania pe Freddy si Anthony Jacquin, tata si fiu, doi hipnoterapeuti renumiti din Europa. Freddy Jacquin este recunoscut la nivel mondial pentru crearea Tehnicii Sageata, o tehnica care se foloseste de puterea mintii pentru a controla si elimina durerea, fie ea fizica sau emotionala. Trainingul se desfasoara in weekend-ul 21-22 Aprilie 2018, in Bucuresti.

Foto homepage: puhhha /Shutterstock


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Care este diferenta dintre durerea de cap si migrena?.