7 Decembrie 2017 publicat în Sanatate 1 share-uri

Exista anumite masuri care pot fi luate pentru ca sensibilitatea dentara sa nu ne afecteze viata de zi cu zi:

3. Evitarea periutelor de dinti cu peri tari

Pentru a ne curata corect dintii nu trebuie sa folosim o periuta dura, deoarece aceasta toceste smaltul si raneste gingia, ci trebuie sa avem o tehnica de periaj corecta si sa nu uitam sa folosim si ata dentara.

4. Rutina de ingrijire dentara corecta

Periajul dentar de 2 ori pe zi, completat de folosirea atei dentare, de a carei importanta multi dintre noi nu suntem constienti, ne va ajuta sa indepartam placa bacteriana si resturile alimentare de pe si dintre dinti, deoarece acestea produc, prin pH-ul acid, demineralizarea smaltului si sensibilitatea dentara.

“Sunt de evitat: o tehnica agresiva de spalare pe dinti, folosirea unei paste de dinti foarte abraziva sau periajul in exces. Putem afla daca urmam sau nu aceste sfaturi examinand periuta de dinti: daca perii ei se indreapta in directii diferite, atunci inseamna ca nu avem o tehnica corecta de periaj”, atentioneaza specialistul ortodont.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Ghid pentru alegerea mobilierului interior Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

5. Evitarea scrasnirii dintilor

Scrasnirea dintilor este unul dintre obiceiurile cele mai nocive pentru dinti. Uneori, acest obicei apare ca urmare a stresului, iar alteori el este facut inconstient, in somn - in cazul persoanelor care sufera de bruxism. “Scrasnirea si inclestarea dintilor va face ca smaltul dentar sa se subtieze, favorizand aparitia sensibilitatii dentare. Gutiera de bruxism va proteja dintii de uzura si va reduce riscurile ce deriva din aceasta”, spune doamna doctor Mihaela Dan.

6. Renuntarea la albirea dentara

Probabil ca nu exista persoana sa nu isi doreasca un zambet alb si stralucitor, insa procedurile de albire dentara vin cu un pret: sensibilitatea dintilor. Desi acest efect este temporar, este recomandata o discutie cu medicul dentist pentru a evalua riscurile si beneficiile acestei proceduri si pentru a face cea mai bune alegere pentru sanatatea orala.

Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

Daca sensibilitatea dentara este prezenta pe o perioada mai lunga de timp si apare atat la temperaturi ridicate, cat si la temperaturi scazute, este recomandata o vizita la medicul stomatolog pentru a descoperi cauza ei. Simptomele fiind similare, sensibilitatea dentara poata fi confundata uneori cu o carie sau un abces dentar care nu este inca vizibil.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri