1 Decembrie 2017 publicat în Sanatate 22 share-uri

Specialistul ortodont enumera principalele semne care ar trebui sa ne trimita de urgenta la controlul stomatologic.

Comunicat de presa

Primele semne ale unor afectiuni de ordin stomatologic sunt adesea ignorate fie din cauza lipsei timpului liber, fie din cauza fricii de a merge la medicul dentist. Din pacate, daca nu sunt tratate la timp, ele se pot complica, cauzand probleme mult mai grave. Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont in cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, enumera principalele semne care ar trebui sa ne trimita de urgenta la controlul stomatologic.

Controalele regulate, o data la 6 luni, la cabinetul stomatologic ne vor ajuta sa surprindem din timp orice problema orala care ar putea crea vreun disconfort. Insa cum unele probleme pot aparea in intervalul dintre aceste vizite sau, din lipsa de timp, acest interval se prelungeste, este important ca fiecare persoana sa poata identifica semnele ca vizita la dentist nu mai trebuie amanata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

1. Cresterea sensibilitatii sau durerea dentara

Fie ca apare la contactul cu alimente sau bauturi reci, acre, dulci sau calde, spontan sau la atingerea dintelui, aceste dureri sunt semnul unor probleme dentare sau parodontale care, amanate, pot conduce la complicatii mai dureroase, costisitoare si mai greu de tratat.

“Sensibilitatea dintilor se poate dovedi o problema serioasa, care ascunde fracturi dentare, carii sau retragerea gingivala. Amanarea vizitei la medic va face ca, in final, tratamentul sa fie mai invaziv si mai scump, fiind necesara imbracarea dintilor cu o coroana dentara, tratament de canal sau chiar extractia dentara”, atentioneaza doamna doctor.

2. Semne gingivale

Sangerarea spontana sau la periaj, umflarea gingiilor, retragerea gingiilor sau schimbarea culorii lor sunt un semn clar de gingivita - primul stadiu al parodontozei. Placa bacteriana sau depunerea de tartru sunt foarte iritante si daunatoare pentru gingie. Alteori, administrarea unor medicamente sau sarcina pot produce aceste efecte. Indiferent de cauza, suferintei gingivale trebuie sa i se gaseasca un remediu cat mai rapid de catre medicul specialist.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

3. Modificarea pozitiei unor dinti

Fie ca se inghesuie, uneori ca urmare a presiunilor exercitate de molarul de minte care incearca sa erupa, fie ca se distanteaza, ca urmare a scaderii implantarii lor in os (parodontozei), acest lucru trebuie sa ne trimita cat mai curand la medic.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri