30 Octombrie 2017 publicat în Sanatate 10 share-uri

Doamna doctor Mihaela Dan raspunde la cinci intrebari pe care pacientii le pun atunci cand se afla pe scaunul medicului ortodont:

Mai mult, unul dintre motivele pentru care se pune aparat dentar este acela ca periuta nu poate patrunde intre dintii inghesuiti si astfel apar cariile dentare, care pot fi curatate corect dupa alinierea dentara. Deci, mai degraba absenta decat prezenta aparatului dentar produce carii.

5. Voi mai putea practica sporturile preferate?

Purtarea aparatului dentar nu ne impiedica sa ne bucuram de sporturile preferate, desi exista si cateva restrictii in unele cazuri. Spre exemplu, sporturi cum ar fi fotbalul, baschetul sau artele martiale trebuie practicate purtand o gutiera de protectie. Pentru a evita eventuale rani sau complicatii este recomandat ca medicul ortodont sa fie consultat in prealabil in acest sens.

***
Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Foto: wowsty /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri