30 Octombrie 2017 publicat în Sanatate 10 share-uri

Doamna doctor Mihaela Dan raspunde la cinci intrebari pe care pacientii le pun atunci cand se afla pe scaunul medicului ortodont:

de doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont Orto-Implant Expert

Atunci cand ne gandim la posibilitatea de a purta aparat dentar - fie noi insine, fie cei apropiati noua - se intampla deseori sa apara in mintea noastra intrebari diverse, la care poate ca nu ne gandisem pana in acel moment. Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortdont, raspunde la cinci astfel de intrebari, pe care se intampla frecvent ca pacientii sa le puna atunci cand se afla pe scaunul medicului ortodont:

1. Voi putea vorbi normal?

Din fericire, aparatele dentare fixe (bracketurile) nu produc modificari ale vorbirii deoarece nu interfereaza cu limba. in schimb, aparatele dentare mobile ale copiilor afecteaza temporar fonatia deoarece plasticul ocupa bolta palatina obligand limba sa isi modifice pozitia; vestea buna este ca aceasta se adapteaza foarte rapid, in maxim o saptamana.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023 Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

In acest sens, un fapt linistitor este acela ca multi dintre bunicii nostri poarta pe tot cerul gurii o proteza confectionata din acelasi plastic ca si aparatul mobil, dar nu ne dam seama de acest lucru, deoarece acestia vorbesc absolut normal.

2. Este necesar sa imi tratez toate cariile inainte de tratament?

Tratarea cariilor inainte de aplicarea aparatului dentar este utila deoarece este mai usor pentru medicul stomatolog sa le trateze si pentru ca nu trebuie lasate sa se agraveze.

Cariile pot fi tratate, bineinteles, si imediat dupa aplicarea aparatului dentar, cand pacientul se prezinta pentru control: se scoate sarma pentru a se crea acces facil la carie, se trateaza caria, apoi se pune sarma la loc si se continua deplasarea dintilor.

3. Sunt necesare extractii dentare inainte de aplicarea aparatului dentar?

In unele cazuri, cand osul este mai mic decat latimile cumulate ale dintilor sau cand ocluzia (muscatura) nu este corecta, sunt necesare extractii dentare, care se efectueaza cu o saptamana inainte de aplicarea aparatului dentar. Molarii de minte, daca nu au loc sau au o pozitie anormala, pot fi extrasi inainte, in timpul sau imediat dupa terminarea tratamentului ortodontic.
8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr

4. Mi se vor caria dintii din cauza aparatului dentar?

Purtatorii de aparat dentar fix trebuie sa aiba o igiena dentara foarte buna, sa se spele pe dinti dupa fiecare masa cu periuta normala si apoi cu cea interdentara. Dusul bucal este si el de mare ajutor, astfel ca riscul de aparitie a cariei dentare este foarte mic.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri