Sigilarea dintilor la copii

12:05, 2 Mai 2017 publicat în Sanatate10 share-uri

Medicul specialist ortodont a explicat in ce consta procedura de sigilare a dintilor si la ce varsta a copilului este recomandat ca ea sa aiba loc.

Totodata, sigilarea dentara va ajuta la prevenirea cariilor si in momentul eruptiei, cand smaltul dintilor de lapte nu este complet mineralizat si inca mai asimileaza saruri minerale din saliva sau fluor si calciu din pasta de dinti, fiind foarte vulnerabil la carie.

Sigilarea dintilor va ajuta si la micsorarea riscului de carie in cazurile in care in santurile adanci ale dintilor (maselelor) raman resturi alimentare greu de indepartat de catre copii, care nu au dexteritatea, rabdarea si nici tehnica de periaj corecta pentru indepartarea lor, fapt care favorizeaza aparitia cariilor.

Citeste si:
Cum protejăm dinții copilului de carie
Cum protejăm dinții copilului...

Chiar daca micutul pacient nu a avut probleme cu dentitia de lapte, sigilarea dentara poate fi o modalitate chiar foarte prietenoasa de a-l familiariza cu atmosfera din cabinetul stomatologic, deoarece este complet nedureroasa, nu presupune anestezie si nici folosirea frezei si dureaza foarte putin, astfel ca nu va pune la incercare rabdarea micutului pacient.

***
Pe parcursul celor 14 ani de experienta, Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a reusit sa aduca zambetul pe buzele a mii de pacienti, practicandu-si profesia cu pasiune si dedicare. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Citeste si:
Cariile la copii - pot fi prevenite sau e natural ca ele sa apara?
Cariile la copii - pot fi...

Foto homepage: Robert Przybysz /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri