10 Ianuarie 2017 publicat în Sanatate 1 share-uri

Maselele de minte pot produce pagube majore pentru restul gurii sanatoase si exista numeroase controverse in ceea ce priveste scoaterea sau pastrarea lor. Pentru a lamuri situatia, medicul stomatolog ne spune care este rolul molarilor de minte si efectele aduse danturii noastre.

Chirurgia molarilor de minte: o alegere inteleapta?

„Este foarte important ca molarii de minte sa fie examinati inca din adolescenta. Dentistii si chirurgii dentari sunt in masura sa determine daca dintii vor fi functionali sau ar putea cauza probleme pe parcurs. In cazul in care sunt suspectate probleme, este intelept pentru a elimina molarul sau molarii de minte inainte sa duca la simptome sau daune care sunt iremediabile. Interventia chirurgicala este, de obicei, mai putin complicata la tineri pentru ca radacinile nu sunt complet formate sau fixate in os si, in general, vindecarea este mai usoara”, afirma dr. Andra Custura.

Ca si in cazul oricarei interventii chirurgicale, exista riscuri asociate cu anestezia sau infectarea, dar si o sansa mica de leziuni ale nervilor, dar in cazul in care apar, de obicei, sunt doar probleme temporare. Imediat dupa interventie, pot aparea dureri si umflaturi, dar chirurgul va prescrie un tratament adecvat fiecarui pacient in parte in functie de nevoile sale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Molarii de minte sunt necesari pentru oricare dintre noi, insa, in cazul in care acestia pun in pericol sanatatea orala, devin mai putin importanti si trebuie eliminati. Gestionarea molarilor de minte este o decizie persoanala, insa trebuie sa se tina cont de sfatul specialistului, in cele din urma, pentru ca el stie cel mai bine care sunt riscurile.Va sugeram sa discutati cu medicul dumneavoastra toate riscurile pe care vi le asumati in conditiile in care refuzati recomandarea sa.

* Dr. Stomatolog Andra Custura crede ca viata noastra poate deveni mai frumoasa cu un zambet sanatos, de aceea ne vine in ajutor cu cele mai bune sfaturi si tratamente pentru a ne recapata si mentine sanatatea dentara. Andra Smile este cabinetul care ofera servicii de implantologie, estetica dentara, ortodontie, protetica, endodontie, parodontologie, stomatologie preventiva, pediatrica, restaurativa si chirurgie dento-alveolara. Mai multe detalii pe www.andrasmile.ro.

22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

Foto homepage: Xcages / Shutterstock

Daca iti plac articolele noastre, aboneaza-te la Newsletterul Garbo.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri