22 Noiembrie 2016 publicat în Sanatate 43 share-uri

Luna noiembrie este luna de constientizare a fibromului uterin si are rolul de a informa populatia despre cea mai frecventa tumora solida benigna intalnita in ginecologie, care apare de cele mai multe ori la femeile cu varsta cuprinsa intre 35 si 55 de ani.

Tratamentul fibromului uterin depinde de o serie de factori, cum ar fi varsta pacientei, gravitatea simptomelor, dar si de dorinta femeii de a-si pastra uterul si de a-si conserva fertilitatea.

In cele mai multe cazuri, histerectomia este tratamentul recomandat, chiar daca este o interventie chirurgicala invaziva care provoaca infertilitate. De aceea, decizia de tratament se ia impreuna cu doctorul specialist, dupa ce au fost prezentate toate optiunile disponibile, fie ele tratamente medicamentoase, minim-invazive si chirurgicale.

Cea mai noua metoda de tratament a fibromului uterin este ulipristal acetat 5mg, indicat ca tratament pre-operator si intermitent al simptomelor moderate pana la cele severe ale fibroamelor uterine la femeile aflate la varsta fertila.

Disponibilitatea pe piata a ulipristal acetat ofera femeilor de varsta fertila, cu fibrom uterin, posibilitatea unui tratament conservativ. Vorbim astfel despre posibilitatea pastrarii uterului, conditia esentiala pentru femeile care isi doresc o sarcina. De asemenea, tratamentul cu ulipristal acetat este recomandat si inainte de o interventie chirurgicala pentru a reduce invazivitatea operatiei. Totodata, controleaza rapid sangerarea severa, inca din primele sapte zile de la inceperea tratamentului si determina o reducere semnificativa si sustinuta a volumului fibromului uterin.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog

Incepand cu anul 2013, Societatea Romana de Obstretica – Ginecologie, cu sprijinul Gedeon Richter, a demarat o campanie de informare publica si de educare a femeilor cu privire la fibromul uterin, care beneficiaza de suportul site-ului www.desprefibrom.ro si de pagina de Facebook Fibromul Uterin. Afla, discuta, decide.
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri