Pana ca medicina sa evolueze intr-atat incat sa propuna produse eficiente si usor de folosit femeile au recurs adesea la metodele naturiste. Astfel o serie de plante medicinale erau folosite cu precadere in igiena intima si au ramas si astazi utile, medicina naturista apeland adesea la beneficiile acestora nu doar in ceea ce priveste aparatul reproducator, ci si in cazul multor afectiuni.

Galbenelele

Acestea sunt cunoscute ca fiind utile in multe afectiuni, inclusiv cele din sfera genitala. Galbenelele contin substante cu efecte cicatrizante, dezinfectante, antiinflamatorii, ajutand in preventia sau chiar in vindecarea unor patologii.

Astfel, ceaiul de galbenele, cremele sau supozitoarele sunt utile in unele afectiuni vaginale precum: leucoree, tricomonaza, candidoza sau alte micoze.

De asemenea galbenelele mai sunt utile si in alte afectiuni precum: acnee, arsuri, degeraturi, rani purulente, cancerul pielii, leziuni ulceroase ale sanilor, cancer mamar, boli tegumentare, micoze, osteoporoza, gastrite hiperacide, ulcer gastric, ulcer duodenal, colecistita, icter infectios, ulceratii canceroase, inflamatii ale colonului, hemoroizi, vermifug, boli de ficat, cicatrizant intern, dismenoree (durerei la menstruatie).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Pelinul

Desi la gust este o planta foarte amara, totusi pelinul este o planta renumita pentru efectele sale medicinale. In privinta aparatului genital feminin, pelinul este utilizat in tratarea vaginitelor sau dermatitelor locale sun forma de ceai, ungunete, ovule sau pudra.

De asemenea pelinul prezinta si alte beneficii precum: inapetenta, viermi intestinali, atonie gastrica, hipoaciditate, edeme, guta, stimularea sistemului nervos, stimularea memoriei, fiind un bun cicatrizant.

Avertisment!

Niciodata nu folositi plantele medicinale ca unic tratament in cazul unor afectiuni din sfera genitala, consultati in primul rand medicul si adiacent tratamentului medicamentos puteti folosi produse naturiste.

Sursa: healthy.ro

Citeste si alte articole pe healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

5 dintre cele mai puternice plante medicinale

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Beneficiile ceaiului verde

Ceaiurile care te protejeaza de cancerul la san


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri