Din pacate sunt cateva mituri despre sex care circula inca in randul femeilor si barbatilor si din pacate chiar sunt luate in serios. Urmarea acestor mituri consta in aparitia unei sarcini ce poate finaliza fie prin nastere, fie prin avort. Sunt mai multe mituri ce provin din perioada cand sexualitatea nu era discutata in toate revistele de profil si metodele de contraceptie erau de multe ori un mister atat prin lipsa de informatii cat si prin lipsa produselor contraceptive (ne amintim cu siguranta perioada in care femeile nu aveau voie sa faca avort sau sa previna aparitia unei sarcini, astfel prezervativele sau anticonceptionalele nu erau la indemana oricui, abia exista posibilitatea unui sterilet).

1. Nu poti ramane insarcinata daca ai contact sexual la menstruatie

Din pacate poti ramane insarcinata mai ales daca ai contact sexual in ultimele zile ale menstruatiei, caci te poti afla fix la un moment de fluctuatie hormonala si schimb al ciclului menstrual, cum se mai intampla la cativa ani. Asadar, daca ai nimerit acel moent sau pur si simplu din alte cauze ai acea fluctuatie hormonala sansele de a ramane insarcinata sunt foarte mari si nici macar nu poti anticipa un astfel de moment.

2. Nu poti ramane insarcinata daca iei pastile

Teoretic siguranta pastilelor este foarte mare daca urmezi cu strictete schema de administrare. Insa stiai ca anumite medicamente scad sau chiar inhiba efectul anticonceptional al pilulelor? Intreaba medicul despre acest aspect pentru a sti ce medicamente sa eviti (unele antibiotice de exemplu) si de asemenea pentru a folosi simultan si alte metode de contraceptie (de exemplu prezervativul) daca se intampla sa primesti o astfel de medicatie.

3. Nu ramai insarcinata daca faci sex in apa sau te speli intravaginal imediat dupa contact

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Apa reprezinta un mediu acid care distruge spermiile (spermatozoizii), insa NU PE TOATE! Sansa de a ramane insarcinata este foarte mare, mai ales in cazul spalaturilor postcoitale! Puteti considera ca nici nu aveti un mijloc contraceptiv in astfel de cazuri.

4. Daca folosesti prezervativ nu ramai insarcinata

Din pacate zvonul ca prezervativele se pot rupe este foarte real! Astfel, pentru a fi sigura ca nu ramai insarcinata accidental in urma folosirii prezervativului, la finalul actului sexual verifica prezervativul - mai ales capatul acestuia prin presarea intre aratator si degetul mare a lichidului spermatic. Daca s-a intamplat sa fie rupt, atunci mergi urgent la farmacie, indiferent de ora (sunt farmaciile cu program non-stop) si cere contraceptia de urgenta!

5. Urinatul dupa actul sexual te scapa de sarcina

Uretra, locul pe unde se scruge urina din vezica la exterior, are orificiul la un centimetru aproape anterior de orificul vaginal. Cu alte cuvinte, canalul uretral pe unde iese urina nu are nicio legatura cu cel vaginal. Asadar... poti urina mult si bine, caci spermatozoizii din vagin isi continua nestingheriti drumul spre trompe unde ar putea intalni ovulul, intalnire ce se materializeaza in sarcina.

Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri