Descopera cele mai importante 5 adevaruri despre menopauza!

Majoritatea femeilor se tem de perioada menopauzei. Nu se gandesc decat la kilogramele in plus ce le asteapta, la bufeurile de caldura si la nervozitatea creascuta odata cu instalarea acestui ciclu normal si firesc al vietii.

Desigur ca neplacerile sunt multiple, iar menopauza nu este un moment de bucurie in viata unei femei, insa nimeni nu ne spune care sunt lururile care apar in acele momente si cu ce trebuie sa ne confruntam.
Iata cateva lucruri pe care nu le stiai despre menopauza:

Durerile menstruale nu dispar neaparat

Menopauza seamana destul de mult cu menstruatia, asa ca daca in timpul menstruatiei te confrunti cu dureri neplacute, ele nu dispar odata cu aceasta. Este posibil sa fie chiar mai accentuate, cel putin la inceput.

Foto: Rustle, Shutterstock

Consumul de soia ajuta

Femeile din Asia sustin ca menopauza nu este atat de neplacuta precum pare, iar acest lucru pare sa fie strans legat de consumul de soia ce previne simptomle neplacute precum bufeurile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Se instaleaza o stare de somnolenta

Organismal trece prin modificari hormonale serioase, iar tot acest consum de energie dezvolta o stare de somnolenta continua. Este doar o chestiune de timp pana cand organismal se adapteaza schimbarilor.

Creste sensibilitatea

Daca libidoul tinde sa creasca in momentul in care se instaleaza menopauza, sensibilitatea devine si ea mai mare, iar emotiile mai puternice.

Poti ramane insarcinata

Perioada de perimenopauza este una foarte riscanta pentru aparitia sarcinilor nedorite, asa ca nu reunta la metodele contraceptive pe care le-ai utilizat pana acum.

Foto prima pagina: Rob Bayer, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri