10 Martie 2016 publicat în Sanatate 56 share-uri

Pentru cei care isi doresc sa afle mai multe despre aparatul dentar, medicul specialist ortodont a raspuns la unele dintre cele mai frecvente intrebari cu privire la disconfortul sau chiar durerea care pot aparea la purtarea aparatului.

Ce putem face daca dorim sa amelioram durerea?

Pentru a diminua durerea dupa montarea aparatului dentar sau pur si simplu daca doriti sa va luati mintea de la el, exista o serie de lucruri pe care le puteti incerca:
  • mancati doar alimente moi in primele cateva zile. Puteti incerca alimente cum ar fi cartofii piure, macaroane si branza, mere si omleta;
  • calmantele pot ajuta si ele, dar aveti grija sa nu depasiti doza recomandata de medic;
  • medicul dentist va va da o ceara ortodontica ce se poate utiliza ori de cate ori simtiti disconfort;
  • evitati bauturile cu mult acid, cum ar fi sucul de portocale sau de rosii.

Chiar daca disconfortul poate aparea ocazional pe durata purtarii aparatului dentar, nu trebuie sa pierdem din vedere castigurile pe care le aduc un zambet frumos si sanatos si o muscatura (ocluzie) corecta: scaderea riscului de aparitie a cariilor si a complicatiilor lor, scaderea riscului de aparitie a parodontozei, in definitiv o mai buna sanatate dentara. De asemenea, un zambet frumos poate aduce diferite beneficii si pe plan personal, cum ar fi cresterea increderii in sine si a starii de bine a pacientului, precum si pe plan profesional - marirea sanselor la interviul pentru obtinerea unui job mai bun, cresterea oportunitatilor de promovare in cariera, cresterea succesului in viata sociala.


Dr. Mihaela Dan este specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala. A participat constant la cursuri de specializare in tara si in strainatate, infiintand totodata Clinica Orto Implant Expert.

www.ortoimplant.ro


Foto int: Andresr / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri